Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fin de şef din Poliţie Cine este şi ce avere are Adrian Ionuţ Priboianu, poliţistul reţinut pentru luare de mită

ro

16 Jun, 2012 22:11 4927 Marime text

Din câte se pare, inspectorul Adrian Ionuţ Priboianu nu se află la prima abatere. În 2007, presa centrală titra: „La mai puţin de 12 ore de la intervenţia poliţiei în Medgidia pentru reţinerea lui Ionuţ Gavrilă, căutat pentru săvîrşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere precum şi de natură economico-finaciară, Parchetul de pe lîngă Tribunalul Constanţa s-a autosesizat şi le-a deschis dosar penal celor doi poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF) care au participat la acţiune. Cms. Ionel Gurlui, împuşcat în timpul operaţiunii, şi subinsp. Ionuţ Priboianu sînt acuzaţi de săvîrşirea infracţinii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Potrivit prim procurorului Adina Florea, şeful Parchetului de pe lîngă Tribunalul Constanţa, din cercetările efectuate în cazul evenimentului petrecut la Medgidia au rezultat indicii care îi incriminează pe cms. Gurlui şi subinsp. Priboianu de abuz în serviciu". În ciuda acestui incident, Priboianu a fost avansat anul acesta, cu ocazia Zilei Poliţiei, la gradul de inspector principal.

Potrivit declaraţiei de avere semnate în 2011, Priboianu deţine un teren arabil de 5000 mp, cumpărat în 2006 împreună cu Nicoleta Tomescu, dar şi două apartamente în Constanţa, ambele achiziţionate prin credit imobiliar, alături de soţia sa, Delia. Poliţistul nu a declarat vreun automobil, însă a spus că deţine o rulotă şi o remorcă, una fabricată în 1985, iar cealaltă în 1980. Chiar dacă cele două apartamente au fost cumpărate, potrivit declaraţiei, prin credit ipotecar, datoria nu este menţionată în documentul semnat de inspectorul Priboianu. Acesta a precizat, însă, salariul său şi al soţiei, de asemenea angajată a IPJ: 25.000 lei, respectiv 20.000 lei, la care se adaugă 2000 lei alocaţia copilului. Venitul familiei se completează cu două chirii de câte 600 lei.

În legătură cu datoria la bancă ne lămurim dacă ne uităm în declaraţia de avere a lui Adrian Ionuţ Priboianu din 2010. În act este notat creditul de 100.000 euro contractat în perioada 2008-2043, de la BRD Constanţa. Totuşi, declaraţia de avere semnată în 2011 de către Delia Alexandra Priboianu, ofiţer în cadrul BCCO Constanţa, arată că unul dintre cele două apartamente este cumpărat cu credit de la Banc Post, contractat pe aceeaşi perioadă, 2008-2043, şi având aceiaşi valoare, 100.000 euro. Aşadar, doi poliţişti cu datorii la bănci de 200.000 euro. Mai mult, declaraţia soţiei menţionează ambele credite, spre deosebire de actul semnat de poliţistul reţinut, care a uitat de amândouă. Să nu trecem cu vederea faptul că Delia Alexandra Priboianu spune, spre deosebire de soţul său, că alocaţia este de 480 lei şi că primesc chirie 12.000 lei, spre deosebire de 1200 lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii