Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Filmele lui Liviu Ciulei, interzise în România

ro

29 Sep, 2015 07:30 1447 Marime text
„Pădurea spănzuraților”, „Valurile Dunării”, dar și alte capodore ale regizorului Liviu Ciulei vor avea interzis la difuzare pe ecranele din țara noastră, relatează evz.ro

Decizia a fost luată de fiul regizorului, Thomas Ciulei, care deține drepturile de autor, și urmează să intre în vigoare din 19 octombrie. Thomas Ciulei, regizor la rândul său, spune că a hotărât să interzică difuzarea filmelor semnate atât de el, cât și de tatăl său din cauza „atitudinii destructive a Centrului Național al Cinematografiei (CNC) legate de restaurarea filmelor lui Liviu Ciulei și a tratamentului discriminatoriu privind producțiile sale”.

 „Nu am avut discuții cu CNC și nu i-am prevenit asupra hotărârii. Este o decizie temporară, iar totul ține de ceea ce hotărăsc să facă de acum încolo. Statul va trebui însă să-și ia angajamente ferme, pentru că trăim într-o țară în care se pare că promisiunile nu au nicio relavanță”, a explicat Thomas Ciulei. Acesta subliniază însă că „excepții de la decizia sa vor face proiecțiile în instituțiile de învățământ”.

Sursa foto: Facebook.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii