Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:37 18 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Mesaje de susţinere pentru şefa DNA Laura Codruţa Kovesi, decorată de Ambasada Suediei (video)

ro

03 Nov, 2016 15:07 2806 Marime text
Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi a declarat, astăzi, la Ambasada Suediei, după ce a fost decorată cu Ordinul Steaua Polară, pentru lupta împotriva corupţiei din România, că toate încercările de intimidate, de hărţuire în viaţa personală sau în plan profesional nu au succes şi că meritul ei este de a de a coordona o echipă de profesionişti care cred într-o Românie fără corupţie, potrivit România TV.

Laura Codruţa Kovesi a mulţumit Regelui Suediei şi ambasadorului Suediei la Bucureşti pentru decoraţia care i-a fost acordată şi pentru sprijinul pe care Suedia îl acordă României în lupta anticorupţie.

„Ambasada Suediei la Bucureşti are o contribuţie constantă în vederea dezvoltării reformelor din justitie şi sprijină consolidarea luptei anticorupţie în România. Când vorbim de instrumente în combaterea corupţiei, Suedia constituie pentru noi un model de urmat. Lipsa imunităţilor şi a privilegiilor speciale, transparenţa autorităţilor în ceea ce priveşte cheltuirea banului public, principii care sunt stipulate în Constituţia Suediei, în urma cu peste 200 de ani, sunt demne de a fi însuşite şi de ţara noastră", a spus Laura Kovesi, potrivit news.ro, citat de România TV.

Procurorul şef al DNA a adăugat că decoraţia reprezintă o recunoaştere a eforturilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de la lucra cu profesionalism şi corectitudine. 

„Meritul meu este doar acela de a coordona o echipă formată din profesionişti, oameni curajoşi care cred într-o Românie fără corupţie, într-o ţară în care onestitatea este un reflex, iar competenţa este criteriul cel mai important", a mai spus Kovesi.

Ea s-a referit şi la presiunile la care este supusă.

„Toate presiunile, toate încercările de intimidare, de hărţuire în viaţa personală sau în plan profesional nu au succes. Noi continuăm munca noastră la fel de consecvenţi şi hotărâţi. În momentele noastre de cumpănă suntem susţinuţi de oameni curajoşi şi cinstiţi care ne încurajează şi ne ajută să continuăm activitatea indiferent de provocări", a spus Laura Kovesi.

Discursul şefei DNA a fost urmat de proiectarea unui scurt film, realizat de Ambasada Suediei, cu oameni de pe stradă, dar şi cu jurnalişti sau ambasadori, care o încurajează pe şefa DNA în lupta anticorupţie. Printre cei care apar în film sunt ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, şi jurnalistul Moise Guran.

Ambasadorul Suediei consideră că Laura Codruţa Kovesi este persoana potrivită în fruntea DNA.

„Înfiinţarea DNA, independentă de influenţele politice, la începutul anilor 2000, a fost o importantă piatră de hotar şi putem vedea, din experienţa în lupta anticorupţie a altor ţări, că un cadru legal adecvat pentru accesarea resurselor nu este o garanţie a succesului. E necesar ca la conducere să fie oameni potriviţi şi desemnarea Laurei Codruţa Kovesi ca şef al DNA a arătat că instituţia este condusă acum de persoana potrivită", a spus ambasadorul Suediei la Bucureşti, Anneli Lindahl Kenny.


Sursa foto: informatiazilei.ro


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii