Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:40 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fetiţa rănită grav în accidentul de la Valu lui Traian va fi externată. Când va reveni la spital

ro

06 Oct, 2016 13:57 3020 Marime text
Ştefania Leuştean, fetiţa în vârstă de şase ani implicată, în luna august, într-un accident rutier în localitatea Valu lui Traian, ale cărei picioare au fost strivite de o remorcă, va fi externată în curând.
 
Medicii de la Spitalul Sf. Maria din Iaşi intenţionează să o externeze pe fetiţă la sfârşitul acestei săptămâni, însă pentru ea va urma o perioadă recuperare şi kinetoterapie.
 
„Starea generală de sănătate este bună. Ultima intervenţie a fost în urmă cu câteva zile, cea de închidere a bontului coapsei stângi. Această operaţie a fost amânată, pentru că medicii au dorit să se asigure că au fost îndepărtate toate riscurile de apariţie a unei infecţii. Pacienta a avut o infecţie şi a avut tratament cu antibiotice până acum câteva zile. Rezultatele analizelor de laborator au ieşit negative. Pacienta va avea nevoie de trei luni de recuperare şi kinetoterapie pentru, a vedea cât recuperează din mobilitatea piciorului drept. Dacă se constată că nu sunt rezultate satisfăcătoare, se va face o transpoziţie de muşchi, adică se vor lua muşchi de pe abdomen pentru coapsă. Fetiţa va reveni la spital după trei luni", a declarat dr. Radu Terinte, managerul Spitalului de copii Sf. Maria din Iaşi.
 
De asemenea, medicii au făcut tot ce era posibil pentru ca fetiţa să scape de amputaţia piciorului stâng de la coapsă, dar după intervenţia de replantare au apărut complicaţii severe. Până la urmă, medicii au fost obligaţi să recurgă la amputaţie, relatează BZI. 


 

Citeşte şi


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii