Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul STAGE Trupa de Teatru a Liceului „Ovidius”, câștigătoare

ro

13 Nov, 2014 19:17 1464 Marime text
În perioada 6 - 9 noiembrie 2014, la Cluj Napoca, a avut loc a cincea ediție a Festivalului de Teatru STAGE pentru Adolescenți. Acesta este unul dintre evenimentele marcante anuale, organizate de Fundația Părinți din România, filiala Părinți Clujeni. Evoluând de la an la an, în 2014, Festivalul STAGE se extinde pe perioada a 5 zile și se adresează adolescenților iubitori de teatru.

Festivalul concurs STAGE are ca scop să sprijine tinerii actori în activități extrașcolare creative și să îi încurajeze să își petreacă timpul liber în mod util și distractiv. Acesta este un proiect caritabil, dedicat strângerii de fonduri pentru proiectul „Zâmbet de copil, copilăria NU e la spital”.


La ediția de anul acesta, Trupa de Teatru a Liceului Teoretic „Ovidius”, coordonata de prof. Sorina Leu, a participat cu piesa „Englezeste fără Profesor” de Eugen Ionescu. Premiul III de interpretare pentru un rol masculin principal a fost obținut de elevul Leca Mircea, elev la clasa a X-a C și membru al trupei.

Premiul obținut este răsplata talentului tânărului ovidist dar și a eforturilor depuse de membrii trupei. Adolescenții se întâlnesc în fiecare sâmbăta și timp de trei ore repeta piesele deja existente în repertoriu (Englezeste fără Profesor, Eugen Ionescu, Gaitele, de Alexandru Chiritescu, O Fantezie după Justitie, de I. L. Caragiale) dar și pentru a pune în scenă „Tortionarii”, piesa al cărei scenariu este scris chiar de ei și care cuprinde scene din viața elevilor.

„Mă bucur pentru succesul trupei la Cluj și pentru premiul obținut de Mircea Leca. Are toate calitățile și cred că va deveni un mare actor. Toți membrii trupei sunt talentați și lucram cu plăcere la repetiții. Suntem ca o familie.”, a declarat profesorul coordonator, Sorina Leu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii