Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul Păstoritului de la Sarighiol de Deal a ajuns la ediția XVI. Ce evenimente au fost organizate în cadrul festivalului (galerie foto)

ro

14 May, 2018 15:34 2255 Marime text
Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a participat sâmbătă, 12 mai, la Sarighiol de Deal, la o serie de evenimente organizate în cadrul celei de a XVI-a ediții a Festivalului Internațional Multietnic al Păstoritului, transmite Consiliul Județean Tulcea. 

Cu acest prilej, la Centrul Cultural din localitate au fost vizitate expozițiile de panouri fotodocumentare și obiecte pastorale, dar și cea de lucrări pastorale, desene, obiecte, din cadrul concursului național „Tradiții și obiceiuri de păstorit“ și au avut loc două lansări de carte: „Preparate tradiționale aromâne“ și volumul de poezie aromână „Doru Niagârșitu“. Manifestările au mai cuprins un spectacol tradițional păstoresc prezentat de Ansamblul folcloric aromân „Dor“ și un simpozion dedicat Festivalului Internațional Multietnic al Păstoritului și Centenarului Unirii.

„Profit de ocazie și îi felicit pe tinerii de la Ansamblul aromân „Dor“ din Sarighiol de Deal, inimoșii talentați care au urcat pe scenele festivalului și în acest an și au prezentat un adevărat tablou  pastoral.
Salut prezența oaspeților din străinătate, din Serbia și din Bulgaria, care sunt sigur că ne vor încânta cu tradițiile lor. Urez bun venit, de asemenea,  numeroaselor ansambluri de pe tot cuprinsul țării, din toate regiunile istorice, care, în acest an al Centenarului Marii Uniri, au venit în județul nostru pentru a-și prezenta tradițiile.
Ne bucurăm că județul nostru poate găzdui astfel de evenimente culturale, care arată lumii că păstrarea tradiției este una dintre cele mai importante valori ale unei comunități.
Aș dori, în acest context, să vă reamintesc faptul că noi, cei din Consiliul Județean Tulcea, avem toată deschiderea atunci când vine vorba despre sprijinirea acestui spectacol de muzică, dans și tradiții. Se împlinesc, iată, 16 ani de când suntem alături de organizatori pentru desfășurarea în condiții optime a acestui eveniment“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

Programul zilei a mai cuprins o expoziție gastronomică cu preparate specifice zonei Sarighiol de Deal și un spectacol folcloric în aer liber, urmate seara de spectacolul folcloric al ansamblurilor participante la festival.

Sursa foto: CJ Tulcea
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii