Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:49 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul de Artă Culinară Turcească, la cea de-a VII-a ediţie

ro

10 Oct, 2012 19:40 2559 Marime text

Uniunea Democrată Turcă din România organizează sâmbătă, 13 octombrie cea dea-a VII-a ediţie a Festivalului de Artă Culinară Turcească. Festivalul va începe la orele 11.00 şi va fi găzduit de Restaurantul Cazino din Mangalia. Peste 100 de feluri de preparate culinare vor fi pregătite de turcoaice pentru a intra în concurs.

Turcoaicele de la filialele UDTR din Constanţa, Bucureşti, Medgidia, Tulcea, Lazu, Brăila, Babadag, Isaccea, Măcin, Fântâna Mare, Cobadin, Techirghiol, Tuzla, Mangalia, Hârşova, Cernavodă, Cumpăna şi Amzacea vor concura la trei secţiuni: mâncare tradiţională, produse de patiserie şi produse de cofetărie. Ansamblurile folclorice „Delikanlilar", „Fidanlar", „Destan" şi corurile „Mehtap" şi „Kaynanalar" vor susţine un program artistic.

Amet Melec, preşedintele comisiei de femei din cadrul UDTR a declarat: „Festivalul de Artă Culinară Turcească este cea mai populară acţiune organizată de comisia noastră. An de an, festivalul a câştigat în popularitate prin amploare datorită numărului mare de participanţi dar şi prin felurile de mâncare tradiţionale care au fost premiate de-a lungul anilor. În acest an, am ales Mangalia ca loc de desfăşurare deoarece aici există o veche comunitate de turci dobrogeni".

La Festivalul de Artă Culinară sunt aşteptaţi să participe preşedintele UDTR, Osman Fedbi, deputatul Ibram Iusein, consulul general al Republicii Turcia la Constanţa, Fusun Aramaz, reprezentanţi ai administraţiei publice locale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii