Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fenomen atronomic de proporții în această noapte

ro

08 Sep, 2014 21:46 3132 Marime text
În această noapte, pe cerul României se poate observa Super Luna, una dintre cele mai mari si stralucitoare de pe tot parcursul anului. Aceasta pentru că satelitul natural al Pamantului va fi mult mai mare si mai luminos decat in mod obisnuit.

Există o sumedenie de supersiții cu privire la acest fenomen astronomic de proportii. Potrivit mediasinfo, se spune ca numarul spitalizarilor creste, la fel si cel al actelor de violenta, in aceasta perioada. Oamenii se poarta ciudat, dar si animalele. De asemenea, Super Luna este asociata cu eruptii vulcanice, cutremure puternice si tsunamiuri.

In acest an am fost martorii a altor două astfel de fenomene la intervale de nici doua luni. Prima Super Luna a putut fi vazuta la 12 iulie, iar cea de-a doua in 10 august.
Urmează “luna sangerie”, care va putea fi văzută pe cer in data de 8 octombrie. Denumirea i-a fost dată de culoarea rosiatică pe care o va capata luna si este a doua dintr-un interval de patru eclipse produse in sase luni, notează mediasinfo.

sursă foto: b365.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii