Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Felix Stroe, ales Preşedintele Asociației Române a Apei

ro

28 Aug, 2013 13:07 3234 Marime text

Înfiinţată la 15 iunie 1995, Asociaţia Română a Apei este o asociaţie autonomă, patronală şi profesională, care reprezintă, promovează, apară şi susţine interesele patronale şi profesionale ale membrilor săi: operatori de servicii publice de alimentare cu apă şi canalizare şi firmele de profil, în relaţiile cu autorităţile publice, sindicatele şi alte persoane juridice, atât în plan naţional cât şi internaţional.

Printre obiectivele principale şi formele de activitate ale Asociaţiei se numără şi iniţierea, elaborarea şi promovarea strategiilor şi a programelor de investiţii; sprijinirea introducerii progresului tehnic şi ştiinţific în domeniul apei şi asigurarea consultanţei tehnice, manageriale şi cooperarea internaţională. Toate aceste acţiuni sunt coordonate de diferite comisii de specialitate din cadrul A.R.A., comisii care se întrunesc trimestrial pentru a rezolva eventualele probleme apărute, dar şi pentru a promova şi pune în aplicare noi programe şi idei de dezvoltare.

În cursul zilei de astăzi, 28 august 2013, la Sibiu s-a desfășurat ședința Comitetului Național de Conducere al Asociației Române a Apei, întâlnire la care au participat aproape toți membrii, prezența fiind de 94%. Pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul de alegere a noului președinte ARA. Având în vedere progresele remarcabile realizate de SC RAJA SA Constanţa în ultimii ani, dar și participarea activă a Patronatului Român al Apei, al cărui președinte este directorul general al companiei constănţene, în elaborarea şi promovarea strategiilor şi programelor de dezvoltare din sectorul apei, cu unanimitate de voturi, Felix Stroe a fost ales noul președinte ARA.

„Asociația Română a Apei va continua colaborarea deja existentă cu organizațiile de profil din țară și din străinătate și va defini noi parteneriate cu structurile internaționale din domeniu, pentru a-și  menține rolul de catalizator în dezvoltarea proiectelor cu țările din regiune. Pentru operatorii de profil din țară, scopul principal este asigurarea condiţiilor pentru continuitatea programelor aflate deja în derulare și accesarea de noi fonduri nerambursabile. Astfel vor continua schimburile de idei, soluții și procedee tehnice între manageri, utilizatori, proiectanți și cercetători”, a declarat noul Președinte ARA – Felix Stroe.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Costache Viorel Paul 29 Aug, 2013 21:39 Buna ziua. Fiind un vechi cunascator al problemelor deosebite pe care ati cautat sa le rezolvati cat mai bine, pentru asigurarea unei ape potabile de buna calitate, atat pentru populatia Judetului Constanta, cat si pentru numerosii turisti de pe litoralul Marii Negre, dar si pentru grija privind epurarea apelor uzate,va felicit pentru noua functie si va urez ca si pe viitor rezultatele pe care le obtineti sa fie tot mai bune. Vreau sa va fac si o sugestie si anume: deoarece dl. Pitu a ajuns la o varsta venerabila (eu ii doresc multi ani cu sanatate)si avand foarte multa experienta in problemele de hidrogeologie, ar fi bine ca impreuna sa formati un birou de hidrogeologi care sa monitorizeze in permanenta exploatarea cat mai eficienta a puturilor de alimentare cu apa, pentru ca aceste surse sa asigure o alimentare cu apa potabila de foarte buna calitate, inca multi ani in viitor.
  • Daniela Tudor 29 Aug, 2013 15:45 Buna ziua, domnule Stroie Intrebarea mea este legata de modalitatea in care o societate se poate afilia acestei asociatii al carei presedinte sunteti, si pentru care va felicitam. Multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra.
  • FELIX SROIE 28 Aug, 2013 16:34 A.R.A ASOCIATIA ROMANA a APEI v-a fi SPONSORUL PRINCIPAL al FC CJ FARUL CONSTANTA,in LIGA2 si v-a AJUTA,SPRIJINI,impinge,CLUBUL sa re-PROMOVEZE in LIGA 1,ACUM,in campionatul 2 013-14.asa sa ne ajute DUMNEZEU.amin