Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:14 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Federaţia Sindicatelor din Penitenciare-"Deţinutii vor pleca şi mai repede din închisoare"

ro

17 Nov, 2017 07:55 844 Marime text


Ordinul ministrului de interne privind aresturile improprii a fost publicat in Monitorul Oficial. Astfel, de ieri angajatii penitenciarelor au reluat calculul executarii pedepselor de către deţinutii aflati în custodie, având în vedere că a fost publicat ordinul ministrului de interne (nr. 140/2017) prin care se stabilesc aresturile de poliţie care au condiţii improprii.

"Având în vedere că acest ordin apare cu aproape o luna întarziere de la aplicarea legii recursului compensatoriu (19 octombrie 2017), toate calculele vor trebui refăcute pentru a fi avute în vedere zilele petrecute în detenţie în condiţii improprii în aresturi.

Ceea ce înseamna că pot aparea şi alte erori de sistem şi că, cel mai probabil, vor fi cazuri de detinuţi care ar fi trebuit deja puşi în libertate in perioada 19 octobrie - 17 noiembrie 2017.", potrivit comunicatului.

"Trebuie, de asemenea, refăcute calculele pentru liberarea condiţionată pentru toţi detinuţii care, beneficiind de legea recursului compensatoriu, vor intra mai repede în comisiile de liberare conditionată.", spun reprezentanţii.

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor aşteaptă reacţia ministrului Tudorel toader: "Având în vedere că a fost deja un caz în care un detinut a fost ţinuţ in detentie ilegala, asteptam reactia ministrului Justitiei - cel direct responsabil de aplicarea acestei legi in bune conditii - atunci cand se va descoperi ca vor fi şi alte persoane care au fost ţinute peste termenul legal în detenţie."

Ti-a placut articolul?

Comentarii