Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:45 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FBI te învaţă cum să te protejezi de spionii wecam-ului

ro

15 Apr, 2016 18:05 1618 Marime text
 
Nu mai este chiar o noutate că toate camerele web ale computerelor personale pot fi controlate de la distanţă de hackeri sau de servicii de spionaj precum faimoasa Agenţie pentru Securitate Naţională (NSA) din Statele Unite. Practicile acestei agenţii au fost dezvăluite în 2013 de fostul său consultant Edward Snowden, amintesc cei de la leparisien.fr.
 
Există forumuri specializate de internet oferă consiliere asupra modalităţilor de protejare a vieţii private, însă soluţia cea mai populară în această situaţie este acoperirea camerei web cu o bucată de hârtie adezivă opacă pentru a masca interiorul încăperii.
 
Chiar şi James Comey, directorul FBI american (Biroul Federal de Investigaţii), a adoptat această soluţie. Ba chiar le-a povestit personal studenţilor unei universităţi americane din Ohio în timpul unei intervenţii despre viaţa privată şi programele de calculator de criptare a datelor, conform postului de radio NPR.
 

''Am văzut în presă şi am preluat. Am pus o bucată de scotch pe camera web a calculatorului meu personal. Am văzut de asemenea oameni mai inteligenţi decât mine care fac acelaşi lucru'', a spus directorul FBI.

 
FBI dispune de programe de accesare a camerelor de filmat ale calculatoarelor potenţialilor suspecţi din dosarele de terorism intern şi suntem convinşi că şi SRI. Evident că nimeni nu-ţi spune exact, dar nu credem că în epoca tehnologiei există vreo noutate tehnică pe care SRI sau alte servicii de acest gen din România să nu le folosească.
 
Nu este pentru prima dată când acest fost procuror se exprimă critic la adresa sistemului. Republican convins, Comey ţine pe biroul său o copie a cererii de punere sub ascultare a lui Martin Luther King, ca să-şi amintească ''de capacitatea Biroului de a comite erori'', relatează Antena3. Discursul directorului FBI de la Colegiul Kenyon din Ohio a fost criticat de activiştii în confidenţialitate, care au transmis pe reţelele de socializare că James Comey a dat dovadă de ipocrizie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii