Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fără incidente deosebite la alegerile locale parțiale. În trei comune din județul Constanța alegătorii au ieșit la vot

ro

06 Nov, 2017 11:59 1742 Marime text
Alegerile locale parțiale care au avut loc duminică, 5 noiembrie a.c., în 17 localități din 13 județe, s-au desfășurat în condiții de siguranță și legalitate, fără evenimente grave în planul ordinii publice, informează Ministerul Afacerilor Interne. 
 
Instituțiile prefectului și celelalte autorități implicate în asigurarea desfășurării procesului electoral și-au îndeplinit sarcinile stabilite în Calendarul electoral astfel încât pe parcursul procesului de vot nu au fost semnalate probleme din punct de vedere organizatoric.
 
Structurile MAI au menținut ordinea și liniștea publică în localitățile în care au avut loc alegeri, asigurând un climat normal de siguranță publică fără evenimente deosebite care să influențeze desfășurarea procesului electoral și rezultatul alegerilor. Peste 700 de polițiști, jandarmi și pompieri au fost mobilizați pentru asigurarea ordinii publice în zona secțiilor de vot. După încheierea votării, efectivele MAI au asigurat, pe timpul transportului, securitatea dosarelor întocmite de birourile electorale după numărarea voturilor.
 
Menționăm că alegerile locale parțiale au avut loc într-un municipiu și în 16 comune din 13 județe. Pentru primari, au fost alegeri în municipiul Deva - județul Hunedoara, precum și în comunele Bocsig - județul Arad, Nicșeni - județul Botoșani, Călărași - județul Cluj, Pantelimon și Bărăganu - județul Constanța, Telești - județul Gorj, Balș - județul Iași, Bîrghiș - județul Sibiu, Drăgoiești - județul Suceava, Cervenia, Poieni, Salcia – județul Teleorman, Checea - județul Timiș, Oșești – județul Vaslui și Vlădești - județul Vâlcea. De asemenea, au fost  organizate alegeri parțiale pentru Consiliul Local din comuna Mereni - județul Constanța.
 
Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a transmis mulțumiri efectivelor MAI și prefecților pentru modul în care și-au îndeplinit atribuțiile astfel încât procesul electoral să se desfășoare în condiții de legalitate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii