Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:19 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fals polițist cercetat pentru înșelăciune. Victimele preferate de suspect erau turiștri străini

ro

28 Mar, 2018 14:20 1546 Marime text
Marţi,  27 martie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au prins în flagrant un bărbat  în vârstă de 57 de ani,  bănuit de săvârşirea infracţiunilor de uzurpare de calităţi oficiale şi înşelăciune,  după ce a determinat doi cetăţeni străini, să-i prezinte pentru un presupus control actele de identitate şi toţi banii pe care îi aveau asupra lor,  ocazie cu care, profitând de neatenția acestora, a sustras mai multe bancnote în euro, informează Poliția Capitalei. 
 
Potrivit anchetatorilor, la data   de  27.03.2018, în jurul orei 14.30,   polițiști   din  cadrul Poliției   Sectorului 1 – Serviciul Investigații Criminale, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au observat în zona unui hotel un bărbat care, prin comportamentul afişat, le-a atras atenţia. Bărbatul  acosta trecătorii pe care îi întreba despre diverse locuri din oraş sau îi întreba dacă sunt români.

Astfel, în jurul orei 15.30, bănuitul,  aflându-se pe o stradă din sectorul 1, a acostat două persoane, un bărbat şi o femeie, care erau turiști străini. Acesta s-a prezentat, fără drept, a fi polițist, sens în care a arătat cu rapiditate un portofel, după care a solicitat cuplului de turiști documentele și banii pentru control,  ocazie cu care, profitând de neatenția lor, a sustras mai multe bancnote în euro.

Imediat, poliţiştii au acţionat, acesta fiind prins şi imobilizat şi condus la sediul subunităţii pentru audieri.

Asupra sa au fost găsite  6 (șase) bancnote a câte 50 de euro, bani sustrași de la cetățenii străini.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii  infracţiunii de  uzurparea de calităţi oficiale şi înșelăciune, cu bărbatul în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.
 

”Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” - au precizat reprezentanții Poliției Capitalei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii