Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:50 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fals inspector de la Garda Financiara, prins dupa ce a inselat 20 de persoane

ro

10 Mar, 2010 18:29 1589 Marime text

În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean Constanţa, au făcut o percheziţie domiciliară la un imobil din Mangalia unde locuieşte Marian Chiriac, de 41 de ani, suspectat că a înşelat 20 de persoane de la care a obţinut aproximativ 19.000 lei sub pretextul că este angajat al Gărzii Financiare.

Bărbatul a fost dat în vileag de un administrator al unei societăţi comerciale din Cernavodă, care, în data de 3 februarie, a reclamat faptul că a fost contact telefonic de o persoană care s-a prezentat ca fiind angajată la o instituţie publică de control din domeniul economic - financiar şi care i-a solicitat suma de 1.500 lei pentru a nu mai primi „vizita" unui control fiscal din partea instituţiei pe care aceasta aşa-zis o reprezintă.

În urma percheziţiei în apartamentul bărbatului au fost găsite mai multe telefoane mobile cu ajutorul cărora suspectul îşi contacta victimele precum şi mai multe carduri bancare în contul cărora erau trimise sumele de bani de la persoanele înşelate.

Prefera femeile singure, divorţate

Prezentând la telefon o voce feminină, Chiriac contacta telefonic în principal persoane de sex feminin, persoane singure, divorţate, administratori de societăţi cu o activitate comercială minimală cărora le solicita să depună diverse sume de bani într-un număr de cont pentru a trece cu vederea unele nereguli săvârşite(vânzarea de produse „pe caiet", comercializarea de ţigări sau produse alcoolice netimbrate).

Cele 20 de persoane prejudiciate îşi au domiciliul în principal în mediul rural, în comunele din judeţele Constanţa, Brăila, Vâlcea, Buzău, Târgu - Jiu, Mureş. Potrivit poliţiştilor, este posibil ca numărul victimelor să fie mult mai mare, din acest motiv Poliţia Cernavodă a pus la dispoziţia cetăţenilor un număr de telefon, 0241/238.120, la care pot suna cei care au căzut în plasa lui Chiriac.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • anonim 11 Mar, 2010 00:37 te-ai facut ce cacat ba Mariane