Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FADERE se solidarizează cu românii din Londra

ro

23 Feb, 2015 12:43 1238 Marime text
FADERE, Federația asociațiilor de români din Europa, se solidarizează cu românii din Londra care au manifestat ieri în fața sediului Channel 4, ca protest împotriva difuzării documentarului  „Vin românii”, se arată într-un comunicat remis redacţiei cotidianului ZIUA de Constanţa.
 
Producătorul TV Katie Buchanan a pregătit o serie de documentare în care, după spusele sale, dorește să arate experiențe dintre cele mai inedite ale românilor care vin în Marea Britanie pentru a-și câștigat existența. În urma prezentării primului episod, comunitatea românească din Londra a fost scandalizată. În documentar, românii sunt arătați ca fiind hoți și țigani, mai arată sursa citată.
 
Românii din Marea Britanie și-au câștigat respectul în fața englezilor prin seriozitatea și profesionalismul de care au dau dovadă. Sunt oameni onești, muncitori și bine integrați, mulți dintre ei demonstrând performanțe în munca pe care o fac, spun cei de la FADERE.
 
„Am spus-o în nenumărate rânduri, Guvernul de la București ar trebui să treacă dincolo de declarații de bună intenție. Avem nevoie de proiecte de integrare pentru rromii care merg prin Europa și prin acțiunile lor pătează imaginea românilor cinstiţi”, a declarat Daniel Tecu președinte FADERE, Federația asociațiilor de români din Europa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii