Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:20 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FADERE cere demisia președintelui CNAS pentru "declarații iresponsabile"

ro

05 Jul, 2015 21:13 789 Marime text
FADERE, Federația asociațiilor de români din Europa, cere demisia lui Vasile Giurea, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate(CNAS), pentru "jignirea iresponsabilă a românilor din diaspora".
Vasile Giurea a declarat săptămâna trecută, unei publicații din țara, că în perioadă concediilor numărul urgențelor din spitale crește din cauza românilor din diaspora care vin să se trateze în România, în ciudă faptului că ei nu ar contribui la bugetul de stat. 
"Declarațiile președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate jignesc românii din diaspora sugerând că ei sunt doar niște paraziți pentru țara. Reamintim administrației de la București că românii din diaspora trimit foarte mulți bani în țara. Conform Băncii Naționale, numai în ultimii 10 ani s-au trimis în România 54 de miliarde de euro, fără să se țină cont de banii cash cu care românii din străinătate vin acasă, care de cele mai multe ori sunt mai mulți decât cei transferați prin sistemul bancar. Acești bani românii din străinătate îi folosesc pentru a-și construi case, a cumpără hrană și haine pentru cei de acasă sau a-și deschide o afacere. Toți acești bani sunt impozitați, iar statul îi folosește inclusiv pentru finanțarea domeniului sănătății", a declarat Daniel Tecu, președinte FADERE. 

Foto: Daniel Tecu

Ti-a placut articolul?

Comentarii