Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Facultatea de Istorie de la „Ovidius“ şi UDTTMR organizează un dublu eveniment științific, cultural și istoric

ro

10 Dec, 2014 11:31 1989 Marime text
Facultatea de Istorie și Științe Politice, din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, și Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România organizează un dublu eveniment științific, cultural și istoric.

Astfel, se va desfășura cea de-a VIII-a ediție a simpozionului „Din istoria tătarilor”, unde vor participa, în calitatea de conferențiari, două personalități ale istoriei sud-estului European, Virgil Ciocîltan (Academia Română, Institutul de Istorie „N. Iorga”) și Dariusz Kolodzieijczyk  (Universitatea din Varșovia).

Totodată, se va desfășura cea  de-a II-a ediție a concursului de eseuri „Tătarii dobrogeni. Istorie, tradiție și civilizație”. Cu acest prilej, vor fi premiate cele mai bune eseuri realizate de elevii din școlile dobrogene și din Turcia și va fi lansat al doilea volum cu același nume, care va cuprinde toate lucrările participante la acest concurs.

Ambele manifestări vor avea loc la sediul Universității „Ovidius” Constanța, Campus Corp B, Amfiteatrul Facultății de Medicină, în data de 13 decembrie, începând cu ora 11.00.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii