Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Facilitati fiscale pentru firmele tinerilor

ro

15 Mar, 2010 14:12 1008 Marime text

Premierul Emil Boc aşteaptă ca Adriean Videanu, ministrul economiei, să prezinte în şedinţa de guvern din această săptămână proiectul de lege care acordă facilităţi fiscale tinerilor întreprinzători. O persoană de până în 35 de ani, care îşi face debutul în afaceri, îşi va putea înfiinţa o microîntreprindere tip starter cu cel mult patru asociaţi. Firmele tinerilor vor trebui să aleagă însă cel mult cinci domenii de activitate (coduri CAEN).

În schimb, tinerii vor beneficia de câteva facilităţi, prevăzute în proiect. Firma va fi înregistrată electronic, la ghişeul unic de la Registrul Comerţului. Cât timp societatea va fi considerată starter, adică cel mult trei ani, nu va plăti impozit pe profit. Facilitatea va fi prelungită încă maximum doi ani atunci când câştigul este investit în modernizare şi în calificarea profesională, atunci când banii se investesc în protejarea mediului înconjurător, precum şi la angajarea pentru cel puţin un an a şapte persoane, inclusiv şomeri.

Vor fi scutite de impozit şi contribuţii sociale cinci salarii în limita sumei de 500 de euro pe lună. Noile companii vor putea primi garanţii din partea Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM de până la 90% din creditul solicitat.

Surse: evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii