Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:23 22 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Facebook ne îndeamnă să "umblăm" la setările de confidenţialitate

ro

06 Sep, 2014 18:33 1001 Marime text
 
Facebook a început să propună utilizatorilor să-și revizuiască setările de confidențialitate pentru a-i ajuta să controleze mai bine ceea ce ei partajează sau publică pe rețeaua socială.
 
Un dinozaur albastru îi ghidează prin acești parametri multipli aplicați pe informațiile lor personale sau partajate. "Noi știm că veniți pe Facebook pentru a fi în contact cu prietenii, nu cu noi", explică Paddy Underwood de la Facebook pe un blog. "Dar noi știm cât de important este să controlați ce anume partajați și cu cine".
 
Facebook a evocat în iunie această schimbare a criteriilor de confidențialitate, după ce a fost criticată când a anunțat că va folosi informațiile despre site-urile vizitate de membrii ei pentru a pune reclame mai bune în fața ochilor lor, aminteşte Agerpres. Dar, potrivit Facebook, utilizatorii pot regla setările de confidențialitate pentru a dezactiva această nouă funcție.
 
Facebook, care numără peste un miliard de utilizatori, este regulat dată în judecată pentru incapacitatea de a proteja suficient datele membrilor ei de aplicații terțe sau anunțuri publicitare, amintește AFP. Rețeaua a convenit cu guvernul Statelor Unite să realizeze un audit asupra modului în care păstrează datele personale ale utilizatorilor săi.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii