Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Facebook anunţă creşterea restricțiilor de conținut și a cererilor guvernamentale de date

ro

12 Nov, 2015 07:26 1112 Marime text
Facebook Inc a anunțat că restricțiile de conținut și cererile guvernamentale de date au crescut în prima jumătate a anului 2015, în timp ce astfel de solicitări cresc continuu după ce rețeaua socială a început să facă publice aceste date în urmă cu doi ani, relatează Agerpres.
 
Cererile guvernamentale pentru date de cont au sărit la nivel global la 18% în prima jumătate a anului 2015 pentru 41.214 de conturi, de la 35.051 de cereri în a doua jumătate a anului 2014, anunță Facebook într-o postare pe blog.
 
Cantitatea de conținut restricționat pentru încălcarea legislației locale a fost mai mult decât dublă față de aceeași perioadă din a doua jumătate a anului 2014, ajungând la 20.568 piese de conținut. Cele mai multe cereri guvernamentale se referă la cazuri penale, cum ar fi jafuri sau răpiri, se mai arată în postarea pe blog. Guvernele de multe ori solicită informații de bază ale abonatului, adrese IP sau conținut de cont, inclusiv postări online.
 
Cele mai multe cereri guvernamentale au venit de la agențiile de aplicare a legii din Statele Unite. Franța, Germania și Marea Britanie, de asemenea, reprezintă un procent mare de cereri, cu mult mai mult conținut restricționat în 2015. India și Turcia au fost responsabile pentru cea mai mare parte a conținutului șters pentru încălcarea legilor locale.
 
Sursa foto: Gulliver/Getty Images
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii