Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Făcea afaceri cu diferite firme, deşi societatea pe care o reprezenta era inactivă

ro

16 Feb, 2011 17:04 952 Marime text

Un bărbat din Mangalia este cercetat pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Ofiţerii Serviciului de Investigarea Fraudelor, din cadrul IPJ Constanţa au documentat activitatea infracţională a lui F. Robert, de 31 ani, din Mangalia, care în cursul lunii septembrie 2010, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Mangalia, a indus în eroare reprezentanţii altei societăţi comerciale din Agigea, cu ocazia încheierii unui contract de vânzare-cumpărare a cantităţii totale de 3.500 tone uree, în valoare de 548.614,44 RON, susţinând în mod nereal faptul că societatea pe care o reprezintă desfăşoară o intensă activitate comercială şi are resursele materiale necesare achitării contravalorii mărfii, deşi începând cu data de 01.06.2009, persoana juridică administrată de către cel în cauză era declarată în stare de inactivitate la A.F.P. Mangalia, iar certificatul de plătitor de TVA îi fusese anulat la aceeaşi dată.

De asemeni, în cursul lunii august 2010, acesta a închiriat de la o societate cu sediul în Iaşi patru autocamioane în valoare de 347.200 euro pe care le-a folosit în vederea livrării mărfii către o societate comercială cu sediul în Agigea, iar ulterior le-a înstrăinat în mod fraudulos către diferite persoane fizice sau juridice din Bulgaria însuşindu-şi în interes personal sumele de bani reprezentând contravaloarea acestora. Cel în cauză este reţinut pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii