Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Extinderea anchetei în cazul lui Piedone

ro

16 Dec, 2015 17:35 2270 Marime text
 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a corupţiei au dispus extinderea  şi efectuarea în continuare a urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale, față de inculpaţii:
 
Cristian Victor Piedone Popescu, la data faptelor primar Sectorului 4 București, pentru infracțiunile de: abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual.
 
Aurelia Iofciu, șef Serviciu autorizări comerciale din Primăria Sectorului 4 şi Sandra-Ramona Moţoc, funcţionar în cadrul aceluiaşi serviciu,  la data faptelor, cu privire la săvârşirea infracțiunilor de: complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și complicitate la fals intelectual
 
În ordonanţele procurorilor se arată că, în cauză, există date şi indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:
 
În perioada 12 noiembrie 2014 – 30 ianuarie 2015, în calitate de funcționar public - primar al sectorului 4 București, inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, cu încălcarea dispozițiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prevăzute în Legea nr. 307/12.07.2006, H.G.R. 1739/06.12.2006 și Ordinul MAI nr. 3/2011, prin aceea că a emis un acord și o autorizație de funcționare necesare desfășurării activității de către o societate comercială (alta decât SC Colectiv Club SRL).
De asemenea, pentru a autoriza funcționarea acestei societăţi comerciale, inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone a emis documentele administrative (acordul și autorizația de funcționare), prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că firma respectivă  îndeplinea cerințelor legale necesare avizării.
 
Inculpatele Iofciu Aurelia, în calitate de șefă Serviciului autorizări comerciale din Primăria Sectorului 4 și Moţoc Sandra-Ramona, angajată a aceluiași serviciu, l-au sprijinit pe primarul sectorului 4 în emiterea celor două acte administrative, cu încălcarea dispozițiilor legale și prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că cea din urmă le-a întocmit, iar prima menționată le-a avizat.
 
Inculpaţilor Popescu Cristian Victor Piedone, Iofciu Aurelia și Moţoc Sandra-Ramona li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.



Sursa foto: bzi.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii