Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:32 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cercetători Extincție în masă

ro

20 Jun, 2015 21:42 1321 Marime text
 
Speciile de animale dispar de aproximativ 100 de ori mai repede decât în trecut, estimările cele mai optimiste arătând că fauna de pe Pământ este în curs de a suferi cea de-a șasea extincție în masă, conform unui studiu publicat vineri și citat de Agerpres.
 
Niciodată de la ultima extincție în masă, acum 66 milioane ani, cea a dinozaurilor, planeta nu și-a pierdut speciile de animale într-un ritm atât de rapid, avertizează experți de la universitățile americane Stanford, Princeton și Berkeley, în special.
 
Studiul, publicat vineri în revista Science Advances, "arată fără nicio îndoială semnificativă că intrăm în cea de-a șasea extincție în masă", a spus Paul Ehrlich, profesor de biologie la Stanford, relatează France Presse. Și oamenii se vor afla probabil printre speciile care vor dispărea, au avertizat cercetătorii.
 
Cauzele dispariției speciilor includ schimbările climatice, poluarea și defrișările. Conform Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii, circa 41% din speciile de amfibieni și 26% dintre speciile de mamifere sunt amenințate cu dispariția.
 
Sursa: Agerpres
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii