Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:44 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expoziție din ciclul “Contaminări”, la Muzeul de Istorie Naţională Constanţa

ro

28 Aug, 2014 16:39 1631 Marime text
În interiorul Muzeului de Istorie Naţională și Arheologie din Constanța (MINAC) arta își găsește propria identitate culturală prin expoziția Contaminare 014. Lucrări ale unor artiști fundamentali din istoria artei anilor '900 - (printre care Warhol, Pascali, Manzoni, Schifano, Rotella, Arman) se încadrează foarte bine în contextul muzeal și se raportează la marele patrimoniu al lucrărilor din epoca romană expuse în interiorul Muzeului de Istorie Naţională și Arheologie din Constanța.
 
Prin intermediul acestei expoziții, asociația culturală MICRO Roma, care a proiectat și implementat proiectul, propune o viziune diversă față de o expoziție obișnuită: vor fi expuse 80 de opere de artă din secolul XX și din secolul XXI apropiat, precum și opere Clasice, sub forma unui montaj critic non-linear menit să ridice gradul de conștientizare a ceea ce sunt încă puternic prezente și anume, rădăcinile culturale latine în lumea modernă, în stilul de viață, în estetica arhitectonică și în imaginea pe care ne-o oferă lumea contemporană a secolelor XX şi XXI.
 
Alegerea muzeografilor MINAC de a realiza prima expoziție din seria Contaminărilor nu este întâmplătoare. Constanța, de două mii de ani este un important port la Marea Neagră,  punct de referință comercial între Europa romană şi orient, este locația aleasă de Augustus pentru exilul lui Ovidiu, este o răscruce de drumuri multietnică ospitalieră, punct de contact între culturile îndepărtate, este un modern port turistic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii