Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:08 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exploziv-News ii mai trânteşte un dosar penal, la D.N.A, lui Radu Mazăre! Primarul Constanţei = milioane de euro din bani publici, pe contracte cu propriile lui firme. Complice - Preşedintele Consiliului Judetean

ro

01 Mar, 2011 00:33 3961 Marime text
explosiv_news-sigla2.jpgDaca procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au gasit timp, la sfarsitul anului trecut, sa se autosesizeze in legatura cu ilegalitatea contractelor de publicitate acordate de Primaria Constantei, asteptam ca aceiasi procurori sa inceapa audierile si in legatura cu cel mai recent contract atribuit firmei SOTI Cable Neptun (firma care, in cele ce urmeaza, vom demonstra ca, de fapt, ii APARTINE primarului municipiului Constanta!), de catre primarul Radu MAZARE si complicele sau, pesedistul Nicusor CONSTANTINESCU, presedinte al Consiliului Judetean Constanta. Gasca pesedista condusa de Radu Mazare si Nicusor Constantinescu, care controleaza de ani de zile judetul Constanta, nu are nici un fel de scrupul in a toca banii publici pe stiri si materiale de presa ce urmaresc promovarea exclusiv pozitiva a institutiilor pe care le conduc si, mai ales, a partidului din care fac parte. Cu alte cuvinte, "stirile pozitive" - despre PSD, evident, reprezinta o adevarata politica de stat pentru institutiile conduse de baronii locali ai judetului Constanta. Asa cum ne aducem aminte din perioada Nastase, PSD-ul a preferat intotdeauna genul de presa servila, care sa le cante in struna. Nici Mazare si Constantinescu, acesti Stan si Bran ai politicii dobrogene, nu au cum sa inteleaga faptul ca o presa libera, neaservita si credibila face mai mult bine societatii romanesti si chiar PSD-ului, decat una subjugata si fara vlaga. CITESTE MAI MULT:

mazar.jpgAfaceri marca Mazare - Constantinescu: milioane de euro din bani publici dati televiziunii SOTI Neptun pentru „stiri obiective"; dragostea cuplului Mazare - Constantinescu pentru SOTI Cable Neptun s-a concretizat in 2009 si 2010, prin semnarea a trei contracte: primele doua, incheiate de primaria condusa de Radu Mazare, au scos de la bugetul local 3.524.076 RON; celelalt, incheiat de Consiliul Judetean Constanta, vor umple conturile SOTI Cable Neptun cu 7.903. 671 RON; la sfarsitul anului 2008, procurorii DNA s-au autosesizat in legatura cu legalitatea contractelor de publicitate acordate de Primaria Constantei; procurorii pot declansa cercetari si in legatura cu cel mai recent contract atribuit SOTI Cable Neptun, cel acordat de catre CJ Constanta.

Gasca pesedista condusa de Radu Mazare si Nicusor Constantinescu, care controleaza de ani de zile judetul Constanta, nu are nici un fel de scrupul in a toca banii publici pe stiri si materiale de presa ce urmaresc promovarea exclusiv pozitiva a institutiilor pe care le conduc. Cu alte cuvinte, "stirile pozitive" - despre PSD, evident, reprezinta o adevarata politica de stat pentru institutiile conduse de baronii locali ai judetului Constanta.Nota de fundamentare a deciziei de achizitionare a unor „servicii de informare si promovare a institutiei pe canale TV" reprezinta cea mai buna dovada a modului in care PSD Constanta intelege ideea de "libertate a presei". Iata un pasaj relevant: „ prin contract se urmareste informarea corecta, obiectiva si in timp real a societatii civile despre activitatea institutiei, dar si construirea, promovarea si mentinerea unei imagini institutionale pozitive". Asa cum ne aducem aminte din perioada Nastase, PSD-ul a preferat intotdeauna genul de presa servila, care sa le cante in struna. Nici Mazare si Constantinescu, acesti Stan si Bran ai politicii dobrogene, nu au cum sa inteleaga faptul ca o presa libera, neaservita si credibila face mai mult bine societatii romanesti si chiar PSD-ului, decat una subjugata si fara vlaga.

Revenind la contractele ilegale semnate de cei doi Stan si Bran din bani PUBLICI, am calculat ca nu mai putin de 3 milioane de euro au intrat in conturile unei mici televiziuni locale - SC SOTI Cable Neptun SRL - ce apartine partenerilor de afaceri ai duo-ului ce controleaza orice misca in zona de la malul marii. Dragostea cuplului Mazare - Constantinescu pentru SOTI Cable Neptun s-a concretizat in 2009 prin semnarea a trei contracte: primele doua, incheiate de primaria condusa de Radu Mazare, au scos de la bugetul local 3.524.076 de RON, adica 836.317 de Euro; celelalt, incheiat de Consiliul Judetean Constanta, vor umple conturile SOTI Cable Neptun cu 7.903. 671 RON, adica 1.834.224 Euro (fara TVA).

Exploziv-News, anticipand cu mult timp inainte de anunturile oficiale ca respectivele contracte vor fi castigate de SOTI Cable Neptun, am descoperit ca tiparul dupa care s-a desfasurat procedura de achizitie publica in cazul licitatiilor de atribuire a contractelor este identic, aceleasi cerinte si conditii tehnice fiind prezente in toate caietele de sarcini - „aria de acoperire sa fie minim teritoriul judetului Constanta; profilul postului TV: post regional / national cu acoperire nationala, iar pentru posturile TV care preiau emisiuni de la posturile centrale este necesar ca acestea sa difuzeze cel putin patru buletine de stiri in 24 de ore, cu informatii de interes regional; propunerea tehnica va cuprinde: realizarea de anunturi informative/publicitare (30 sec.), realizarea de reportaje informative/publicitare, de pana la 120 de secunde".
Aparent Constantinescu si Mazare nu mai au legaturi cu SOTI Cable Neptun, firma care are ca actionari sase persoane fizice - Carciog Mihai, Grigore Vasile, Mereuta Valeriu, Preda Eugen, Strutinsky Sorin si doua persoane juridice - Compress Holding srl si Ring Star srl. In realitatea insa, unii din actualii sefi ai SOTI Cable Neptun au derulat de-a lungul timpului mai multe afaceri cu potentatii politici ai Constantei si au fost parteneri in actionariatul unor firme. Radu Mazare apare ca actionar al companiilor Conpress Group si Xenoti SRL, tot aici fiind actionari si Sorin Strutinsky si Mihail Carciog. Strutinsky si Carciog sint insa actionari ai SOTI Cable Neptun si Telegraf Advertising SRL - adica exact cele doua firme care castiga in mod constant contracte de publicitate ale Primariei sau Consiliului Judetean Constanta.
Daca procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au gasit timp, la sfarsitul anului trecut, sa se autosesizeze in legatura cu ilegalitatea contractelor de publicitate acordate de Primaria Constantei, asteptam ca aceiasi procurori sa inceapa audierile si in legatura cu cel mai recent contract atribuit firmei SOTI Cable Neptun, de catre primarul Radu MAZARE si complicele sau, Nicusor CONSTANTINESCU, presedinte al Consiliului Judetean Constanta. 

Sursa: Exploziv-news.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • justice 01 Mar, 2011 08:38 ring star facea parte din freedom star al fostului sef al militiei economice serban ion care a terorizat orasul constanta sia cum aluat banii asa zis camatarilor din pta chiliei ,a luat credite cu acte false de la banci cu terenuri cu acte false inclusiv bani europeni si e sprijinit de fodstii colegi de la economic tomescu ratavoi si dinut de la dna si procurorul teodor nita omul sistemului-ring star era condusa de vastag boxerul si nicolae moga subprefect al pnl acum senator psd....totul era gazduit de moisoiu de la pdl-vedeti ca banii nu au miros politic? atunci mazare si pirv erau facuti animale de iliesscu-dar banii i au unit pe mine au vrut sa ma omoare...de cind un srl-soticable srl poate inghtiti un sa ? dosarul a fost la general sorescu fost sef igp coleg de banca la militie cu serban ion-dar serban vrea cu comanescu cuscrul sa vinda trenurile ptr eoliene lui strutinshi-la restaurantul temple al masonilor de 2 lei din care fac parte si brailoiu si nemet si palaz si citiva avocati judecatori procurori si sristi