Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Explozie într-un bloc din municipiul Huşi. O femeie a fost grav rănită

ro

12 Nov, 2015 15:26 1481 Marime text
O femeie de 89 de ani, din municipiul Huşi, a aprins un chibrit astăzi, într-un dormitor unde se acumulase gaz metan de la o butelie. În acel moment s-a produs o explozie puternică. Vecinii femeii au sunat la numărul de urgenţă 112, în zonă fiind trimise echipaje de pompieri şi ambulanţă. Bătrâna a fost grav rănită şi a fost transportată cu un elicopter SMURD la Clinica de arşi din Iaşi.

Bătrâna folosea un aragaz racordat la butelie pentru a se încălzi pe timpul sezonului rece şi, în momentul în care a încercat să aprindă unul din ochiuri, s-a produs deflagraţia.

"Deflagraţia a avut loc din cauza operării greşite a aragazului, în sensul că, după deschiderea robinetului buteliei, femeia a aprins chibritul după un interval mare de timp, perioadă în care s-a făcut o acumulare de gaze. Explozia nu a fost urmată de incendiu, astfel încât nu s-a impus intervenţia pompierilor cu apă şi spumă", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Ionel Roşu.

Medicii de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vaslui au declarant că pacienta a suferit arsuri de gradele II şi III pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului, fiindu-i afectate inclusiv căile respiratorii. Femeia a fost intubată, evoluţia sa fiind una imprevizibilă având în vedere gravitatea arsurilor şi vârsta.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii