Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stiripesurse.ro Explicaţiile Preşedinţiei privind retrimiterea spre examinare a Codului Fiscal

ro

17 Jul, 2015 13:24 1748 Marime text

















Cosmin-Ștefan Marinescu, consilier prezidențial în cadrul Departamentului Politici Economice şi Sociale, a explicat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, decizia preşedintelui Iohannis de a retrimite la Parlamentul, pentru reexaminare, proiectul noului Cod Fiscal, scrie Stiripesurse.ro

"Ultimul articol nu ştiu în ce măsură a fost citit cu atenţie. CE şi FMI avertizează că România nu va respecta MTO, ţinta de deficit bugetar de 1% din PIB. Prevederile Codului Fiscal ar încălca tocmai prevederile Codului Fiscal. Nu există acord al partenerilor internaţionali, aşa cum eronat s-a vehiculat", a declarat Cosmin Marinescu.

Potrivit consilierului prezidenţial, nu a fost prezentat un plan privind reducerea cheltuielilor bugetare, iar măsurile compensatorii la relaxarea fiscală ar fi trebuit prezentate încă de la început. În baza datelor transmise de Ministerul Finanţelor, implementarea Codului Fiscal va genera probleme la construire a bugetului pe 2016, mai spune Marinescu.

Angajamentul României este pentru un deficit de 1,2% din PIB în 2016, iar noul Cod Fiscal ar duce deficitul la aproape 3% din PIB. Ar putea apăra riscul procedurii de deficit bugetar excesiv, de care România a scăpat abia cum doi ani, mai spune consilierul prezidenţial, titrează Stiripesurse.ro

Mai mult, Guvernul ar avea o strategie greşită, de stimulare a consumului în dauna investiţiilor. Potrivit lui Cosmin Marinescu, relaxarea fiscală trebuie făcută în etape, nu după model "all inclusive". De asemenea, unele taxe inutile aplicate de Guvernul Ponta în ultimii ani, ar îngreuna relaxarea fiscală din prezent.

Articolul intergal pe Stiripesurser.o
Sursa: Stiripesurse.ro



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii