Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:27 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Explicația lui Preda de la Arimex Comexim 2000 SRL referitor la viermele găsit în mâncare de un pacient Un bucătar s-a răzbunat pentru că a fost concediat

ro

19 Aug, 2013 20:02 5961 Marime text
Duminică, 18 august, o pacientă internată la Spitalul Municipal de Boli Infecțioase Constanța a descoperit în mâncarea de fasole verde un vierme. 

Petre Preda, managerul societății Arimex Comexim 2000 SRL, care oferă hrana zilnică pacienților internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență și la Spitalul Municipal de Boli Infecțioase, ne-a explicat cele întâmplate.

„Duminică am fost sunat de către directorul Spitalului de Boli Infecțioase, Stela Halichidis, care m-a anunțat că o pacientă a găsit în mâncare un vierme. Am sunat imediat la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța și am făcut o sesizare. Dacă sunt vinovat să plătesc. Medicii au constatat că viermele arăta proaspăt ucis și nu descompus prin fierbere, așa cum era firesc să se întâmple”, a declarat Petre Preda.

„Ca urmare a solicitări unității Arimex Comexim 2000 SRL prin care se reclama că o pacientă ar fi găit pe 18 august în produsul alimentar mâncare cu fasole verde cu pui a fost contaminat cu un organizm macroscopic viu, aflat în perfectă stare de conservare, ne-am deplasat la unitatea mai sus-amintită unde am constatat că sunt îndeplinite toate condițiile igienico-sanitare privind prepararea, depozitarea și achiziționarea hranei. Au fost recoltate probe din mâncarea gătită din 18 august”, se spune în procesul-verbal nr. nr. 684 din 19.08.2013 a DSVSA Constanța.

Inspectori DSVSA Constanța au constatat că probele alimentare  organoleptice (gust, miros, aspect) sunt corespunzătoare.

„A mai rămas să ne comunice rezultatele analizelor analizelor  bacteriologice. Eu cred că totul a fost premeditat. Este vorba despre o bucătărească pe care acum zece zile am concediat-o, deoarece nu a trimis porțiile de carne la TBC Agigea. Pentru a se răzbuna, acesta a tot încercat să le convingă pe oficiantele din spital să ne facă reclamații, să zică că mâncarea nu este bună și că nu ajunge.  Țin să precize că noi ne aprovizionăm numai de la producători autorizați, respectăm normele igienico-sanitare în vigoare. Duminică, 18 august, am preparat 35 de meniuri, 1.400 de porții. Pentru 150 de pacienți am pregătit mâncarea de fasole verde cu pui. Și doar o singură pacientă a găsit acel vierme. Acest microorganizm este de origine proteică. La fierbere trebuia să se decompună, mai ales că preparaea mâncării presupune și amestecarea ei. Acel organism era întreg și de culoare apropiată celei naturale. Aces lucru duce la concluzia că viermele putea fi pus intenționat de către cineva în scopul de a descredita societatea noastră și unitatea sanitară”, a concluzionat Petre Preda, managerul societății Arimex Comexim 2000 SRL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii