Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:05 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expediţie lituaniană, în premieră în Marea Neagră

ro

09 Aug, 2012 12:15 1152 Marime text

Pe data de 28 iulie a acestui an, 30 de studenți cu rezultate deosebite au fost selectați pentru a participa la proiectul „Captains of the Seven Seas", pornind la bordul unei nave cu pânze de-a lungul țărilor din jurul Mării Negre într-o expediție menită a promova spiritul antreprenorial și a dezvolta schimburi de experiență cu tineri care au preocupări comune, scrie Adevărul de Constanţa.

Astfel, studenții lituanieni întrețin relații de afaceri cu antreprenori din Turcia, Bulgaria, România, Ucraina, Rusia și Georgia.

Excursii pe mare

„Proiectul cuprinde metode și mijloace variate de promovare a companiilor - conferințe, workshop-uri, tabere, competiții, discuții cu antreprenori și dezvoltarea planurilor de afaceri. Excursiile pe mare vor încuraja spiritul antreprenorial al tinerilor și vor fi, de asemenea, o provocare pentru echipele de tineri care își dezvoltă prima afacere", a declarat coordonatorul proiectului, scriitorul Tomas Staniulis.

Peste 350 de studenți și profesori și-au exprimat dorința de a participa la proiectul inițiat în luna mai a acestui an. Dintre aceștia, doar 160 au fost selectați să participe la prima etapă a proiectului, fiind susținuți de 50 de antreprenori și experți.

După un intens ciclu de pregătire, tabere de creație și prezentări de idei de afaceri, 30 de studenți au fost selectați pentru a participa la această călătorie în urma căreia își vor îmbunătăți cunoștințele în domeniul antreprenorial.

Organizatori

Proiectul internațional dedicat tinerilor „Captains of the Seven Seas" este organizat de Lithuanian Business Employers' Confederation (LVDK) și susținut de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Lituania și de autoritățile din Vilnius.

Expediția pe mare este organizată de Întreprinderea Publică „Gold of Lithuania", faimoasă în întreaga lume pentru refacerea drumului către Holy Land în anii 2009 - 2011. Căpitanul navei este Darius Vinkevičius, care va conduce o navă istorică construită în Lituania și numită „Reliant'59".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii