Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exercițiu ISU Delta Incendiu de amploare la o fabrică de produse de cofetărie și patiserie din județul Tulcea

ro

28 Nov, 2017 15:57 2558 Marime text
Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Delta” al județului Tulcea a desfășurat în data de 28.11.2017 un exercițiu cu forțe și mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenție în situații de urgență determinate de producerea unui incendiu la o fabrică de produse de cofetărie și patiserie, informează ISU Delta. 

Exercițiul a fost desfășurat la S.C. PICOLO ANGELO S.R.L. din localitatea Greci și au fost implicate următoarele structuri: Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”DELTA” al Județului Tulcea, Comitetul Local pentru Situații de Urgență – Greci, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea – Post Poliţie Greci, Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea – Plutonul de Jandarmi Măcin, Serviciul de Ambulanţă Tulcea – Stația Măcin, Unitatea Specială de Aviaţie Tulcea, Spitalul Judeţean Tulcea – Unitatea de Primiri Urgenţe și Spitalul Orășenesc Măcin.

Exercițiul a constat în simularea producerii unui incendiu în hala de producție, în zona de ambalare a produselor de patiserie.

Scenariul exercițiului: Pe fondul unei comenzi de produse de cofetărie și patiserie, care depășește capacitatea normală de producție, societatea decide prelungirea programului normal de lucru, fapt ce suprasolicită utilajele din halele de producție, generând un incendiu.
          
Scopul exercițiului este acela de a pregăti structurile de intervenţie proprii şi a celor cu care se cooperează în vederea desfăşurării unor acţiuni complexe şi eficiente în condiţii deosebite determinate de producerea unui incendiu la o hală de producție, în care sunt surprinse persoane.
         
Obiectivele exercițiului au fost: mobilizarea în timp scurt a resurselor la locul intervenției; prevenirea apariției și/sau limitarea efectelor unor situații de urgență complementare; verificarea concepției de acțiune stabilită prin Planul organizării și desfășurării exercițiului; asigurarea unui răspuns coordonat al tuturor structurilor cu atribuții de intervenție în cazul producerii unui incendiu; verificarea modului de organizare a cooperării între forțele participante la exercițiu și stabilirea căilor de perfecționare a acestei activități, a mai transmis ISU Delta. 

Sursa foto: ISU Delta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii