Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:02 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exerciţiu de urgenţă aeroportuară la Tuzla

ro

27 Jun, 2013 07:21 649 Marime text
Mâine, de la ora 10.00, la Aeroportul Tuzla va avea loc Exerciţiul de Urgenţă Aeroportuară “TUZLA - IUNIE 2013”.
Simularea are ca scop testarea Planului de Urgenţă al Aeroportului Tuzla, în condiţii de operare normale, pe timp de zi, ca şi cooperarea cu mijloace aparţinând Ministerului Internelor, Ministerului Apărării şi Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Constanţa.
În cadrul simulării, elicopterul, având patru pasageri la bord şi doi membri ai echipajului, decolează la ora 09.40, de la Aeroportul Tuzla şi se întoarce din misiune „offshore”, de transport pasageri.
Cei patru pasageri („rollplayers”) vor fi angajaţi ai „Regional Air Services”, iar pentru exerciţiu sunt utilizate un elicopter, de tip AS 35 (ca aeronavă în dificultate), o autospecială de stins incendii şi o salvare, ale UM 02040, una sau două autospeciale de stins incendii, aparţinând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), o salvare aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Constanţa.
Totodată sunt angrenate celula SAR din cadrul ROMATSA şi Serviciul Naţional Unic pentru Situaţii de Urgenţă - 112.
Scopul complexului exerciţiu: evaluarea managementului unei urgenţe aeroportuare. În cadrul exerciţiului este evaluat managementul unei urgenţe aeroportuare, adică: timpii şi acurateţea notificării urgenţei, timpii de răspuns ai agenţiilor implicate, utilizarea mijloacelor şi forţelor agenţiilor implicate, aplicarea măsurilor de salvare şi evacuare, verificarea sistemului de comunicaţii.

Ti-a placut articolul?

Comentarii