Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:08 19 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

EXCLUSIV Mihai Perifan, de la Protecţia Consumatorilor, şi Damu Fudulea, inspector Antifraudă, puşi în libertate (rechizitoriu + minută)

ro

02 Jun, 2015 15:42 1988 Marime text
Mihai Perifan, fostul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa, și Damu Fudulea, inspector în cadrul ANAF - Direcţia Generală Antifraudă, au fost puşi în libertate.

Azi, Curtea de Apel Constanţa a decis ca cei doi să fie scoşi din spatele gratiilor și plasați în arest la domiciliu.

Hotărârea este definitivă şi a fost luată, potrivit unor surse avocăţeşti, de judecătoarea Valentina Boboc.

MINUTA CURŢII DE APEL CONSTANTA

“Admite contestaţiile formulate de contestatorii – inculpaţi Perifan Mihai şi Fudulea Damu împotriva încheierii de şedinţă din data de 27.05.2015 pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul nr. 2489/118/2015.
 
Desfiinţează încheierea atacată şi soluţionând cauza ,în baza art. 242 alin 2 Cod procedură penală raportat la art. 218 şi urm Cod procedură penală dispune înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpaţilor Perifan Mihai şi Fudulea Damu cu măsura preventivă a arestului la domiciliu
 
Dispune ca pe durata măsurii arestului la domiciliu inculpatul Perifan Mihai să respecte următoarele obligaţii: - să nu părăsească imobilul în care locuieşte, situat în mun. Constanţa , fără permisiunea instanţei. - să se prezinte în faţa instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; - să nu comunice cu inculpatul Fudulea Damu, trimis în judecată în prezenta cauză ori cu membrii familiei inculpatului , cu martorii nominalizaţi în citativul rechizitoriului din dosar ori cu membrii familiilor martorilor.
 
Atrage atenţia inculpatului Perifan Mihai că în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau a obligaţiilor dispuse, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestului preventiv.
 
În baza art. 221 alin.9 din Codul de procedură penală desemnează pentru supravegherea inculpatului pe perioada măsurii arestului la domiciliu Poliţia municipiului Constanţa, judeţul Constanţa, care are obligaţia de verifica periodic respectarea măsurii şi a obligaţiilor de către inculpat, iar în cazul constatării încălcării acestora, sesizează de îndată instanţa de judecată. Măsura se comunică potrivit dispoziţiilor art. 218 alin. 4 şi art. 221 alin. 8 din Codul de procedură penală. Dispune punerea în libertate a inculpatului Perifan Mihai de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr.39/U.P din 21.03. 2015 emis de Tribunalul Constanţa, Secţia Penală, în baza încheierii nr.68 din 21.03.2015 în dosarul penal nr 1877/118/2015, dacă nu este arestat în altă cauză. În baza art. 221 Cod procedură penală dispune ca pe durata măsurii arestului la domiciliu inculpatul Fudulea Damu să respecte următoarele obligaţii: - să nu părăsească imobilul în care locuieşte, situat în mun. Constanţa fără permisiunea instanţei. - să se prezinte în faţa instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; - să nu comunice cu inculpatul Perifan Mihai , trimis în judecată în prezenta cauză ori cu membrii familiei inculpatului, cu martorii nominalizaţi în citativul rechizitoriului din dosar ori cu membrii familiilor martorilor; Atrage atenţia inculpatului Fudulea Damu că în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau a obligaţiilor dispuse, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestului preventiv. În baza art. 221 alin.9 din Codul de procedură penală desemnează pentru supravegherea inculpatului pe perioada măsurii arestului la domiciliu Poliţia municipiului Constanţa, judeţul Constanţa, care are obligaţia de verifica periodic respectarea măsurii şi a obligaţiilor de către inculpat, iar în cazul constatării încălcării acestora, sesizează de îndată instanţa de judecată. Măsura se comunică potrivit dispoziţiilor art. 218 alin. 4 şi art. 221 alin. 8 din Codul de procedură penală. Dispune punerea în libertate a inculpatului Fudulea Damu de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr.40 /U.P din 21.03. 2015 emis de Tribunalul Constanţa, Secţia Penală, în baza încheierii nr.68 din 21.03.2015 în dosarul penal nr 1877/118/2015, dacă nu este arestat în altă cauză. În baza art.275 alin. 3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 02.06.2015“

Mihai Perifan şi Damu Fudulea au fost trimişi în judecată de procurorii DNA Constanţa. Magistraţii susţin că „la data de 19 martie 2015, inculpatul Perifan Mihai, pe baza informațiilor primite de la celălalt inculpat, a promis unui ofițer de poliție suma de 15.000 de euro, pentru ca un subordonat de-al acestuia să conducă cercetările dintr-o cauză penală pe care o instrumenta, de o asemenea manieră încât să se ajungă la o soluție favorabilă pentru o rudă a sa și societățile apropiate acesteia, dându-i în aceeași zi suma de 14.000 de euro“. „La data de 20 martie 2015, în același scop, inculpatul Perifan Mihai a remis aceleiași persoane suma de 1.000 de euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante“, se mai arată în rechizitoriu.

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Mihai Perifan, fost şef al Protecţiei Consumatorilor Constanţa, şi Damu Fudulea, inspector Antifraudă (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii