Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Examen cu atestare internaţională la limba spaniolă la liceul George Călinescu

ro

25 May, 2012 21:39 1897 Marime text

În zilele de 24 şi 25 mai, în Liceul Teoretic G. Calinescu Constanţa a avut loc examenul DELE, pentru obţinerea diplomei ce atestă cunoştinţele de limba spaniolă ca limbă străină, la care au participar 34 de elevi din judet. Este un eveniment atât pentru liceul, cât şi pentru oraşul nostru, intrucât suntem printre puţinele spaţii din ţară în care se desfăşoară un astfel de examen.

Începând din anul 2010 , Liceul TeoreticG. CălinescuConstanţa este centru de evaluare DELE, fiind abilitat ca , sub egida Ambasadei Spaniei la Bucureşti şi în parteneriat cu Institutul Cervantes din Bucureşti, să organizeze examenul de atestare internaţională a cunoaşterii limbii spaniole.

DELE este o diplomă de limbă franceză creată şi eliberată de statul spaniol , pentru elevii care , pe parcursul studiilor , doresc să obtină atestarea cunostinţelor dobândite la limba spaniolă . Examenul se organizează pe 4 nivele: A1 - nivel de descoperire; A2 - nivel intermediar (A1 şi A2 - specifice nivelului primar şi gimnaziului); B1 - nivel de trecere; B2 - nivel avansat (B1 şi B2 - specifice nivelului liceal).

Examenul DELE se materializează într-o diplomă care certifică nivelul de limbă evaluat, valabilă pe viaţă. Această diplomă este recunoscută de MECTS la bacalaureat ca echivalent al probei de limba straina, nivelurile B1, B2. De asemenea, este cerută şi recunoscută în tot spaţiul european, ea oferind oportunitatea continuării studiilor academice în Europa, precum si inserţia mai uşoară pe piaţa muncii, atât în ţară, cât şi în străinătate.

Liceul Teoretic G. Calinescu Constanţa este, de asemenea, centru de examinare acreditat pentru examenele Cambridge ( limba engleza ) si DELF (limba franceză ).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii