Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:29 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

EVZ.RO. Raport îngrijorător „Curtea de Conturi a fost împiedicată să controleze drumarii din Constanța timp de trei ani!”

ro

08 Feb, 2014 10:27 2147 Marime text
curtea, conturi, constantaCurtea de Conturi a publicat „Rapoartelor privind finanțele publice locale pe anul 2012 întocmite la nivelul județelor”. Potrivit sursei citate, inspectorii au sesizat parchetele în 63 cazuri care privesc fapte care prezintă indicii de săvârşire a unor infracţiuni: neglijenţă în serviciu, delapidare, fals, uz de fals și abuz în serviciu.
De asemenea, au fost sesizate organele de urmărire penală în 7 cazuri pentru fapta de nerecuperare a prejudiciilor, ca urmare a nedispunerii şi neurmăririi de către conducerea entităţilor a măsurilor dispuse de Curtea de Conturi şi fără ca entităţile să aducă argumente temeinice în sprijinul omisiunii de îndeplinire a măsurilor din decizie şi de recuperare a prejudiciilor.
Totodată, în baza prevederilor art.45 din Legea nr. 94/1992 republicată, au fost emise 17 decizii cuprinzând cererea de suspendare din funcţie a persoanelor acuzate de săvârşirea de fapte cauzatoare de prejudicii importante şi/sau a unor abateri grave cu caracter financiar-contabil, până la soluţionarea definitivă a cauzelor în care sunt implicate. 
Cazul de la Constanţa 
"Deosebit de acestea, trebuie precizat că, într-un caz fără precedent, Curtea de Conturi a fost împiedicată în mod voit să desfăşoare misiunea de control la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa timp de trei ani, atât directorul general al regiei cât şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, în subordinea căruia se află regia, refuzând expres şi cu bună ştiinţă să pună la dispoziţia echipei de control documentele ce urmau să fie supuse verificării, deşi această obligaţie este prevăzută de dispoziţiile art.5 alin.(1)-(3) din Legea nr.94/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi, republicată. În acest context, Curtea de Conturi a formulat plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa împotriva directorului general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice," se arată în raportul Curţii de Conturi.
sursa: evz.ro


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii