Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evz.ro Mircea Băsescu află mâine, la Curtea de Apel Constanţa, dacă va fi eliberat. Decizia va fi definitivă

ro

17 Jul, 2014 20:32 1932 Marime text
După ce miercuri Tribunalul Constanţa a respins, ca nefondate, cererile lui Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână de revocare a arestului preventiv în dosarul de trafic de influenţă, Curtea de Apel Constanţa va judeca, mâine, contestaţia depusă de inculpaţi.

Şedinţa de judecată, cu obiect “verificare măsură preventivă propusă de DNA”, şi stadiu procesual “contestaţie”, este programată pentru mâine, la ora 14,00, la Secţia penală a Curţii de Apel Constanţa. Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână vor fi aduşi, a doua oară în ultimele trei zile, de la Bucureşti la Constanţa. Deşi dosarul este judecat la Constanţa, cei doi inculpaţi au rămas în Capitală deoarece, potrivit avocatului Nelu Taşcă, pe numele clientului său s-ar fi făcut o disjungere referitoare la faptul că, “Mircea Băsescu ar fi înşelat familia Bercea prin faptul ca i-a  prezentat o faptă mincinoasă chemându-i să le dea banii, dar în acelaşi timp anunţând organele că este şantajat, e o prostie”. 
Magistraţii Curţii de Apel Constanţa, după audieri şi pledoaria avocaţilor şi a procurorilor, vor stabili dacă acceptă sau nu contestaţia inculpaţilor. În caz de menţinere a deciziei Tribunalului, măsura arestării preventive se prelungeşte automat, cu încă 30 de zile, până în data de 18 august. Dacă judecătorii vor accepta contestaţia, Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână ar putea fi eliberaţi, urmând să fie cercetaţi sub control judiciar.  Tot mâine, Tribunalul Constanţa se pronunţă şi asupra cererilor membrilor familiei lui Bercea Mondial în dosarul în care sunt cercetaţi pentru şantaj la fratele preşedintelui. Ginerele, Marius Constantin, a solicitat revocarea arestării preventive, iar soţia Izaura şi fratele ei, Grinică, au cerut revocarea măsurii controlului judiciar.

Sursa foto: evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii