Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evz.ro Cum s-au ascuns soţii Chiţoiu de procurorii DNA

ro

12 Oct, 2014 08:53 2102 Marime text
Evenimentul zilei” prezintă mesajele date de soții Chițoiu în ziua în care procurorii DNA au deschis dosarul „Carpatica". De frica anchetei, soția s-a baricadat în casă, scrie sursa citată.
 
Laura Chițoiu, soția fostului ministru al Finanțelor și vicepremier, deputatul Bogdan- Daniel Chițoiu, a fost, la începutul anului, eroina unui episod fără precedent în istoria DNA. Ea a profitat de imunitatea parlamentară a soțului și a refuzat să părăsească domiciliul comun. Laura era citată la DNA, cu mandat de aducere, în dosarul „Carpatica”, în care erau cercetați șeful Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Dan- Radu Rușanu și milionarul Ilie Carabulea. Soția lui Chițoiu era șefa Direcției Avizări din cadrul ASF.
 

Cu ochii pe internet şi televizor

 
Totul s-a întâmplat pe 28 ianuarie 2014, iar ofițerii delegați să pună în aplicare mandatul de aducere nu au putut intra timp de câteva ore în reședința familiei. Pentru a percheziționa imobilul unui parlamentar, este nevoie de avizul Camerei din care face parte. Femeia stătea cu un ochi și pe internet și a descoperit un articol în care procurorii DNA descindeau în mai multe locații. „Sunt percheziții la mai multe societăți de asigurări, poate e vorba de aia”, era preocupată Laura. De la capătul telefonului, fostul vicepremier o tempera pe soția sa și o sfătuia să nu părăsească imobilul: „așteaptă puțin” sau „mai așteaptă puțin”.
 
În momentul în care femeia a primit un mesaj de la colegii săi că reprezentanții DNA o așteaptă la birou, ea l-a anunțat pe Daniel Chițoiu. „Rămâi acasă și nu răspunde la telefon”, a sfătuit-o acesta. În final, după mai multe ore, Laura s-a dus la sediul DNA, unde a fost anunțată oficial că este cercetată pentru fapte de corupție în dosarul ASF.
 
Pe 25 aprilie, Laura a fost trimisă în judecată pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu. Daniel Chițoiu a scăpat de anchetă în acest dosar, după ce deputații au respins, pe 11 martie, cererea DNA de ridicare a imunității. El era investigat pentru aceleași infracțiuni ca și soția sa.
 
Sursa: evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii