Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:40 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evz.ro Câţiva preoți acuzaţi de preacurvie au înființat Mitropolia Autonomă

ro

18 Jan, 2015 14:03 2134 Marime text
 
Peste 20 de falși preoți, majoritatea foști monahi și popi excluși de BOR pentru relații cu enoriașele, au întemeiat Mitropolia Autonomă.
 
După ce au fost dați afară, bărbații au continuat să susțină că sunt în slujba lui Dumnezeu. Însă nu din vreo dragoste nemăsurată pentru Dumnezeu, ci din pasiunea pentru femei. Așa cum a anunțat BOR, majoritatea falșilor preoți au fost eliminați din rândul cadrelor bisericești pentru că au preacurvit cu enoriașele.
 
Acesta este cazul foștilor preoți: Ștefan Popa - din comuna constănțeană Topraisar, răspopit pe criterii morale, Mihai Vasilache - din localiatea băcăuană Văleni, Cosmin Becică - din comuna nemțeană Secuienii Noi sau Constantin Florian- din orașul Giurgiu.
 
Și Emilian Căruntu este un fost călugăr în Mânăstirea Rarăului (Suceava). Acum a ajuns să țină slujbe într-o dugheană de pe strada Aleea Mizil, din Sectorul 3 din Capitală. Bărbatul zice că îl iubește pe Dumnezeu, dar lasă să se înțeleagă și alte avantaje, cum ar fi succesul la femei și posibilitatea de a te însura. „Intri mai ușor în sufletul femeilor. Multe vin la preot și se plâng că-s singure sau înșelate de bărbați, în aceste cazuri ai șansa să vadă în tine bărbatul de care au nevoie”, încercă acesta să-i convingă pe curioșii care îl întreabă dacă pot intra și ei în noul cult, scrie evz.ro.
 
Maneliștii vin să se închine și să lase donații escrocilor seducători. Icoane din care iese mir, moaște ale unor sfinți necunoscuți, titluri bisericești cu trimitere la Italia, Moldo-Valahia sau Grecia fac parte din arsenalul celor aproximativ 20 de autointitulați preoți, care poartă sutană pentru a avea trecere în rândul enoriașelor. Naivii le dau donații și asistă la slujbelor lor, deși liturghiile sunt ținute în dughene, garaje și în păduri.

Sursa: b1.ro
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • crestin 06 Nov, 2016 21:45 Multi oameni se aseamana cu fiarele / DOBITOACELE , acestia sunt bestiile cu chip de oameni ! RUSINEEEEEEEEEE, FACETI BISERICA CRESTINA ORTODOXA DE RUSINE !