Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:40 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evoluţia cazurilor de meningită acută virală în judeţul Constanţa

ro

14 Oct, 2016 14:45 3451 Marime text
De la începutul lunii octombrie până astăzi inclusiv, au fost suspicionate 31 cazuri de meningită acută virală, din care două cazuri West Nile. Dintre cele 31 de cazuri suspicionate, au fost confirmate cu meningită acută virală 24 cazuri (niciun caz de West Nile) şi sunt în curs de evaluare şapte cazuri, se arată pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa.
 
O echipa mixta din cadrul DSP Constanţa (Serviciul Control în Sănătate Publică şi Serviciul Supraveghere în Sănătate Publică – Igiena Şcolară) desfaşoară acţiuni de evaluare a condiţiilor igienico-sanitare în cadrul unităţilor de învăţământ unde au existat cazuri confirmate de meningită acută virală.
 
De asemenea, DSP Constanţa efectuează acţiuni de dezinfecţie în cadrul unităţilor de învăţământ unde se înregistrează cazuri noi de meningita acută virală, începând cu data de 13 octombrie.
 
Cadrele medicale din unităţile de învăţământ efectuează triajul epidemiologic zilnic al elevilor şi fac educaţie pentru sănătate în rândul elevilor, cadrelor didactice şi personalului auxiliar.
 
S-au făcut recomandări, de către DSP Constanţa, privind efectuarea curăţeniei şi dezinfecţiei riguroase în incinta spaţiilor de învăţământ şi la grupurile sanitare (cu produse avizate de către Ministerul Sănătăţii), transmise Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Serviciului Public de Asistenţă Socială Constanţa şi primăriilor din judeţul Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii