Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:33 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evenimente religioase în Săptămâna Patimilor în Constanţa

ro

07 Apr, 2015 12:01 1110 Marime text
Ierarhul Tomisului va merge, mâine, la biserica „Sfânta Maria” din Constanța zona Far unde, de la ora 19.30, va oficia slujba de așezare în racle a unui fragment din lemnul Sfintei Cruci și a moaștelor sfinților: Ioan Botezătorul, Nectarie și Haralambie. Raclele cu sfintele moaște vor fi depuse într-un baldachin confecționat din lemn de frasin. Cei prezenți vor participa apoi la Taina Sfântului Maslu, oficiată de IPS Teodosie.

Joi, 9 aprilie, începând cu ora 12.00, reprezentanți ai parohiilor constănțene „Adormirea Maicii Domnului – I”, „Adormirea Maicii Domnului – II” și „Sfântul Ștefan” vor oferi pachete cu alimente pentru masa de Paști celor 30 de persoane cu dizabilități, membre ale Asociației pentru protecția persoanelor cu handicap neuro - locomotor „Carmen Sylva” (str. Mircea cel Bătrân, nr. 20 A) din Constanța. Este așteptat să participe la eveniment și IPS Teodosie.

Tot joi, de la ora 14.00, arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba de sfințire a bisericii mănăstirii „Sf. Dionisie Exiguul și Sf. Efrem cel Nou” din apropierea localității Târgușor (peștera Liliecilor), jud. Constanța.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii