Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment religios Slujbă specială cu ocazia împlinirii a 11 ani de la întronizarea ÎPS Teodosie

ro

08 Apr, 2012 11:44 1616 Marime text

Pe 8 aprilie, în Duminica Floriilor, se împlinesc 11 ani de la întronizarea Înaltpreasfinţiei Sale Teodosie ca arhiepiscop al Tomisului.

Cu acest prilej, astăzi, de la ora 09.00, la Catedrala arhiepiscopala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, după Liturghie, ÎPS Teodosie va oficia o slujbă deTe Deumca mulţumire şi recunoştinţă adusă lui Dumnezeu în cel de al 11-lea an de slujire arhiepiscopală.

În cei 11 ani, întronizarea Înaltpreasfinţiei Sale Teodosie a fost serbată în Duminica Floriilor. La începutul lui 2001, atunci când Eparhia Tomisului nu avea conducător, Preafericitul Teoctist a convocat la Bucureşti, pe 21 februarie, Colegiul Electoral Bisericesc.

În urma votului, scaunul Arhiepiscopiei Tomisului a fost ocupat de Teodosie Snagoveanul.

Întronizarea a avut loc pe 8 aprilie 2001, în Duminica Floriilor, la Catedrala Sf. Petru şi Pavel. Teodosie Petrescu, născut Macedon Petrescu, (n. 12 decembrie 1955, Gheorghiţeni, comuna Dorna Arini, Suceava), este membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anul 1994, ca episcop vicar patriarhal, cu numele de Snagoveanul. Prof. univ. dr. ÎPS Teodosie Petrescu a fost ales recent prorector Relaţii internaţionale şi cu studenţi străini, în cadrul Universităţii Ovidius

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii