Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:46 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale, la Școala Remus Opreanu

ro

17 May, 2012 22:06 762 Marime text

Între 12-18 mai, în intreaga Europă se desfășoară "Săptămâna Fotbalului European-2012", destinată persoanelor cu dizabilități intelectuale.

În diverse orașe din țară, Fundația Special Olympics Romania a organizat, cu ajutorul voluntarilor, competiții de fotbal cu aceasta tematică. Tinerii cu dizabilitati au format echipe mixte cu parteneri-sportivi din diverse scoli si s-au intrecut pe terenurile de sporrt.

În Constanta, astazi 17 mai, la Școala Remus Opreanu (Sc.7), s-au reunit sportivi din Centrele Scolare de Educatie Incluziva Delfinul (prof.Popescu Elena si Petre Virgil) si Maria Montessori (prof.Carapcea Nicolae), care au format echipe cu parteneri din Scoala Remus Opreanu(prof. Cristina Tranca) si Liceul Teoretic Decebal(prof.Adriana Constantin).

Chiar dacă au fost departajați pe locuri ocupate, scopul final al competiției a fost participarea, legarea de prietenii și integrarea prin sport a tinerilor cu dizabilități.

La terminarea competitiei, Special Olympics a premiat toti copiii cu diplome si materiale sportive, iar tinerii participanti au trait momente de bucurie si emulatie asa cum numai sportul le poate oferi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii