Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:31 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment de excepţie la Baza Logistică Navală Pontica

ro

02 Aug, 2012 06:12 2391 Marime text

Ieri, la sediul Comandamentului Bazei Logistice Navale "Pontica", a avut loc ceremonia  prilejuită de înmânarea Drapelului de Luptă.
La festivitate au participat şeful Statului Major General, general-locotenent dr. Ştefan Dănilă, şeful Statului Major al Forţelor Navale, viceamiral dr. Aurel Popa, comandanţi de mari unităţi şi unităţi, membri ai asociaţiilor cadrelor militare în rezervă şi retragere, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale.

Scurt istoric al Bazei Logistice Navale "Pontica"

 La data de 1 august 1864, din iniţiativa locotenent-colonelului de marină Constantin Petrescu a fost înfiinţată prima structură logistică a Arsenalului Marinei la Brăila, în locul numit "Pescăria veche" unde a fost amenajat un mic atelier pentru repararea navelor, care a constituit embrionul Arsenalului Marinei de mai târziu.
De-a lungul timpului, structura logistică a Marinei a cunoscut numeroase transformări, în concordanţă cu cerinţele, cu dezvoltarea şi cu restructurările Marinei Militare Române. Odată cu dezvoltarea flotilei de Dunăre şi a flotei de la mare, au fost înfiinţate structuri logistice separate, la Brăila, Galaţi, Constanţa şi Mangalia. În anul 2005, segmentul logistic al Forţelor Navale Române a fost restructurat, înfiinţându-se o singură mare unitate logistică, cu denumirea "Baza Navală". 
Cinci ani mai târziu, la data de 1 iunie 2010, Baza Navală s-a transformat în Baza Logistică Navală, având în compunere Comandamentul Bazei Logistice Navale, Centrul 338 Mentenanţă Tehnică Navală, Divizionul de Nave Speciale, patru secţii logistice la Constanţa, Mangalia, Brăila şi Tulcea, trei depozite mixte şi două sectoare mixte de depozitare, iar în luna martie 2012 a primit denumirea onorifică "Pontica".
Principale misiuni ale Bazei Logistice Navale sunt axate pe executarea misiunilor de sprijin logistic pentru toate structurile Forţelor Navale din zona de responsabilitate şi, la ordin, aceasta poate asigura sprijinul logistic şi pentru structuri militare aparţinând altor categorii de forţe.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii