Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:08 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Eveniment caritabil „Împreună pentru viaţă” la Sala Sporturilor din Constanţa

ro

31 May, 2014 17:53 4882 Marime text
ELSA Constanţa, Comitetul Naţional  Pentru  Drepturile Copilului - Filiala Constanţa, AIESEC Constanţa, Asociaţia Tinerilor  Pentru  România, Corpul Voluntarilor Gărzii de Mediu, Grupul de Dezvoltare Durabilă, Togheter Achive More, Asociaţia Civicum Voluntaris, Asociaţia Sweet Land, Asociaţia Elevilor din Constanţa şi Asociaţia Sport Pentru Sănătate, în colaborare cu DJTS Constanţa organizează luni,  începând cu ora 18.00 la Sala Sporturilor din Constanţa, evenimentul caritabil „Împreună pentru viaţă!”
Scopul acţiunii este, aşa cum se menţionează într-un comunicat de presă, “de a strânge fonduri care vor fi donate Elenei-Adina în vârsta de 6 ani din oraşul Cernavodă”. “Problemele ei au început în urma unei naşteri premature şi a neatenţiei personalului medical, iar  la vârsta de un an şi şapte luni a fost diagnosticată cu o multitudine de afecţiuni ca paralizie cerebrală, retard psihomotor sever şi tetrapareză spastică. Pentru recuperare, a început diverse tratamente şi totodată a suferit unele intervenţii chirurgicale. Însă familia nu deţine o situaţie materială care să-i permită  tratamentul continuu de care are nevoie şi implicit operaţiile aferente, astfel că, prin intermediul acestui proiect, dorim să redăm şansa la o viaţă cât mai normală acestui copil. Fiecare constănţean este aşteptat să îşi susţină echipa favorită!”, se menţionează în comunicatul de presă dat publicităţii de Asociaţia Tinerilor pentru România.
“Această acţiune, prin care multe ONG-uri din Constanţa şi-au dat mâna pentru a aduce un zâmbet pe faţa unui copil, demonstrează ca Împreună suntem mai puternici, Împreună putem produce o schimbare” a declarat Răzvan Nicola, coordonator al proiectului, voluntar ELSA.
În cadrul evenimentului vor avea loc meciuri de fotbal între Farul Constanţa vs. Academia Gheorghe Hagi şi Giovanni Bosco vs. Andrei Şaguna, precum şi  reprezentaţii artistice. De asemenea, personalităţi marcante din sportul constănţean vor transmite mesaje de mobilizare a cetăţenilor în scop umanitar,  Elena Frîncu numărându-se printre ele. Finalul acestei acţiuni caritabile se va incheia cu un concert susţinut de Walter Ghicolescu.
“Este un proiect unic la Malul Mării. Am reuşit ca Împreună să luptăm pentru Viaţă. Pentru viaţa Elenei, care pe data de 4 iunie va împlini frumoasa vârstă de 6 ani. Am fost şi am văzut-o şi am rămas profund impresionat de povestea micuţei. Mă bucur că societatea civilă îşi uneşte forţele alături de admistraţia locală pentru a crea această punte de legătură”, declară Cristian Tănase, președintele Asociației Tinerilor pentru România, unul dintre organizatorii acestui eveniment.
Evenimentul este susţinut de Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Constanţa, Librăria Diverta, Academia “Gheorghe Hagi”,  Fundația “Giovani Bosco”, Clubul Farul Constanţa și Andrei Şaguna.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii