Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evaziune fiscală de aproape opt milioane de lei

ro

27 Apr, 2015 07:50 1812 Marime text
Dosarul în care Vasilică Micu, Puiu Mihai, Cornel Dănuţ Alecu, Ion Mihai şi Florin Riscu au fost deferiţi justiţiei de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, alături de persoanele juridice SC Esperanţa Avantaj SRL şi SC Avantaj PromConstruct SRL a fost declinat. Informaţia apare pe portalul Tribunalului Constanţa, însă nu are stabilit un termen şi nici alte informaţii. Magistraţii ar fi trebuit să judece cauza pe data de 11 mai.
 
Cei cinci inculpaţi au fost trimişi în judecată într-un dosar ce are ca obiect „evaziunea fiscală“. Potrivit unor surse, cei cinci sunt bănuiţi că ar fi preluat părţile sociale ale unei societăţi comerciale din judeţul Constanţa şi ar fi declarat sediul social în mod fictiv în comuna Dobromir, în scopul sustragerii de la efectuarea verificărilor financiar-contabile.
 
Totodată, cei în cauză ar fi înfiinţat în mod fictiv o societate comercială şi au declarat sediul social în oraşul Murfatlar, în acelaşi scop. Mai mult decât atât, inculpaţii ar fi desfăşurat activităţi de comerţ şi prestări de servicii pe care ar fi omis să le evidenţieze în actele contabile. În cauză a fost stabilit un prejudiciu la bugetul de stat în valoare totală de 7.691.070 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii