Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:54 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evaziune fiscală cu tutun recondiţionat

ro

25 Feb, 2015 14:17 939 Marime text
Poliţiştii din Călăraşi au reţinut patru persoane, bănuite de evaziune fiscală cu tutun sortat şi recondiţionat dintr-o groapă ecologică.
 
Poliţiştii din Călăraşi au reţinut, ieri, pentru 24 de ore, patru persoane, cu vârste cuprinse între 24 şi 43 de ani, din comuna Spanţov, judeţul Călăraşi, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unui astfel de grup.
 
Acestea sunt cercetate, alături de alte 15 persoane din Călăraşi şi Ilfov, într-un dosar penal instrumentat de poliţiştii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Călăraşi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi.
 
Din cercetări a reieşit că, în perioada martie – noiembrie 2014, un bărbat, de 43 de ani, ar fi desfăşurat activităţi de sortare a deşeurilor, la groapa ecologică din localitatea Chiajna, folosindu-se de aproximativ 70 de persoane, din judeţele Călăraşi şi Giurgiu, printre care şi minori.
 
Acesta ar fi constituit o reţea de sortare şi recondiţionare a resturilor de tutun în vederea comercializării, în afara antrepozitului fiscal, către persoane din Călăraşi, Giurgiu, Ilfov şi Prahova.
 
Din cercetări a mai reieşit că tutunul deţinut sau comercializat ar fi fost destinat rulării în ţigarete, prejudiciul adus bugetului de stat fiind de peste 980.000 de lei. În cauză, au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra mai multor imobile.
 
Persoanele reţinute au fost introduse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Călăraşi, urmând să fie prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi şi instanţei de judecată, cu propunerea de arestare preventivă.

Sursa foto: actualitateacalarasi.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii