Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sub ochii ANAF Evaziune de proporții la stația de taxare de pe A2

ro

06 May, 2015 21:34 2890 Marime text
 
Sume uriaşe din banii plătiţi de şoferi pentru traversarea podului de la Feteşti au ajuns în buzunarele angajaţilor staţiei de taxare, conform stirileprotv.ro.
 
La sfârşitul programului, un operator avea în buzunare şi 5.500 de lei, după cum a stabilit corpul de control al Companiei Naţionale de Drumuri. Că să ajungă să lucreze la staţia de taxare de pe Autostrada Soarelui, oamenii ar fi dat şpagă 5.000 de euro pentru un asemenea post.
 
CNADNR vede în timp real din sediul central toate maşinile care trec prin staţii. Unii operatori sfidează însă camerele de supraveghere, iar încasările nu se ridică la nivelul aşteptat, mai scrie sursa citată.
 
Până acum s-a furat foarte mult, spun oficialii. Iată una din schemele aplicate: în momentul în care trece maşină, operatorul ridică barieră şi îi eliberaza şoferului un bon fals. Evident, operatorul îşi pune banii în buzunar.
 
Din cei 33 de angajaţi ai staţiei de taxare de la Feteşti vor mai rămâne doar zece. Reducerea de personal are mai multe cauze: pe de o parte, introducerea plăţii prin SMS şi lăsarea unei singure benzi cu barieră pe fiecare sens, pe de altă parte, controalele celor de la CNADNR, care au scos la iveală nereguli imense.
 
"Suma maximă neîncasată că urmare a neemiterii bonurilor fiscale şi a altor nereguli a fost de 5.497 lei pentru un operator într-o tură de lucru", arată CNADNR.
 
Asta înseamnă că, în fiecare zi, statul român ar fi pierdut mai bine de 10.000 de euro. 15 oameni sunt cercetaţi în acest moment. Surse din CNADNR susţin că situaţia scăpase de sub control. Pentru că un asemenea loc de muncă era atât de profitabil, unii ar fi plătit 5.000 de euro că să îl obţină. Poliţia urmează să demonstreze unde ar fi ajuns banii oferiţi drept mită.
 
Sursa: stirileprotv.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii