Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evaluare SEEBRIG la Brigada 9 Mecanizată Mărășești din Constanța. În ce poligon s-a efectuat evaluarea. Cine a condus echipa de evaluatori (galerie foto)

ro

25 May, 2018 06:55 2564 Marime text
 
Ieri, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre, din Babadag, avut loc evaluarea structurilor aparţinând Brigăzii 9 Mecanizată "Mărăşeşti" puse la dispoziţia forţei multinaţionale de menţinere a păcii din Sud-Estul Europei, de o dechipă de evaluatori condusă de comandantul SEEBRIG, generalul de brigadă Tudorică Petrache.
 
La activitate a participat și comandantul Diviziei 2 Infanterie “Getica”, generalul de brigadă Gheorghiță Vlad, fiind organizată cu ocazia vizitei de evaluare a structurilor brigăzii puse la dispoziția inițiativei regionale SEEBRIG.
 
Evenimentul a avut loc după ce, cu o zi înainte, la sediul comandamentului Brigăzii 9 Mecanizată “Mărășești”a avut loc briefingul de informare a comandantului SEEBRIG, generalul de brigadă Tudorică Petrache.
 
 
Brigada din Sud-Estul Europei (SEEBRIG) a fost înfiinţată în anul 1999 şi este organizată la nivel regional având în subordine structuri militare din Albania, Bulgaria, Grecia, Macedonia, România şi Turcia. Comandamentul SEEBRIG şi-a desfăşurat activitatea până în 2003 la Plovdiv, Bulgaria, din 2003 până în 2007, la Constanţa, din 2007 până în 2011, la Istanbul, Turcia, iar din iulie 2011 la Larissa, Grecia. Comanda SEEBRIG este asigurată timp de doi ani, prin rotaţie, de fiecare dintre ţările membre.

România a asigurat comanda SEEBRIG în perioada 2007-2009 prin generalul de brigadă Virgil Bălăceanu.
România contribuie la structura brigăzii cu un batalion de infanterie, respectiv Batalionul 341 Infanterie "Constanţa", cunoscut şi sub denumirea de "Rechinii Albi", o companie de geniu şi un pluton de cercetare din cadrul Brigăzii 9 Mecanizată "Mărăşeşti" şi un pluton de transport din cadrul Batalionului 168 Sprijin Logistic "Pontus Euxinus".

O dată la doi ani, conform procedurilor de operare ale brigăzii, efectivele puse la dispoziţie de România sunt evaluate de comandamentul SEEBRIG . Comandamentul SEEBRIG şi două subunităţi de sprijin din care au făcut parte şi 233 de militari români, au participat la misiunea Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru securitate din Afganistan (ISAF), acţionând sub mandat ONU şi sub conducerea operaţională NATO.
 
Foto MApN - plt.adj.pr. Nicolae Anghel

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii