Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:45 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Europarlamentarul Sebastian Bodu vrea reşedinţa regiunii la Constanţa „Dacă Mazăre nu intervine pentru a modifica această decizie înjositoare, voi solicita organizarea unui referendum local”

ro

07 Feb, 2013 12:55 2291 Marime text
Europarlamentarul Sebastian Bodu a postat astăzi, pe pagina sa de Facebook, un mesaj pentru primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, mesaj referitor la propunerea potrivit căreia capitala regiunii Sud-Est să fie Brăila, nu Constanţa. Bodu se opune vehement acestei propuneri.

Bodu este, de origine, constănţean.

Solicit primarului Constantei, Radu Mazare, sa isi exercite influenta politica in USL pentru a modifica proiectul de regionalizare a Romaniei, conform caruia resedinta Regiunii Sud-Est, cuprinzand judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea va fi în municipiul Brăila. Indiferent care au fost criteriile dupa care s-a facut aceasta desemnare, nu exista nici un motiv economic, administrativ sau geo-politic pentru care resedinta sa nu fie municipiul Constanta ci municipiul Braila sau oricare alt municipiu de pe raza noii regiuni. Este pur si simplu o bataie de joc si o insulta la adresa locuitorilor celui mai mare si mai important oras al regiunii.

Daca primarul Mazare nu intervine pentru a modifica aceasta decizie injositoare, voi solicita public organizarea unui referendum local, astfel incat presiunea asupra primarului, singurul care poate propune organizarea referendumului, sa vina chiar din partea partea constantenilor. E adevarat ca primarul Constantei, bucurestean fiind, nu prea e interesat de astfel de detalii, in speta unde va fi capitala regionala. Probabil ca, daca nu ar fi Braila, ar putea fi si Rio de Janeiro”.

 


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii