Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:41 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Euroins poate vinde din nou asigurări RCA după o „pauză” de trei săptămâni

ro

21 Sep, 2013 22:03 2398 Marime text
 Euroins, cea mai mare companie din piaţa asigurărilor RCA, va relua vânzările de poliţe auto obligatorii după o întrerupere de trei săptămâni, după o decizie de ieri a Autorităţii de Supraveghere a Financiară (ASF).

ASF hotărâse la sfârşitul lunii august să interzică temporar companiei să mai emită poliţe de asigurare RCA , după ce inspectorii ASF au constatat mai multe deficienţe în ceea ce priveşte gestionarea şi soluţionarea dosarelor de daună. Decizia de ridicare a interdicţiei a fost luată după ce Euroins a prezentat modul în care a corectat până acum aspectele care au stat la baza deciziei anterioare a autorităţii de supraveghere.

Asigurătorul s-a angajat printre altele să revizuiască dosarele de daună RCA, precum şi procedura de soluţionare a petiţiilor şi să facă obiectul unei monitorizări a modului de înregistrare şi gestiune în sistemul informatic a informaţiilor privind dosarele de daună.

„Implementarea planului de măsuri va fi atent monitorizată la sediul societăţii Euroins de către un reprezentant ASF pentru o perioadă de până la 60 de zile”, a precizat ASF. Euroins a subscris prime de 282 milioane de lei în primul semestru al acestui an, circa 93% venind de pe segmentul RCA. Despăgubirile plătite pentru poliţele RCA au însumat 158 milioane de lei în prima parte a anului, adică 62% din volumul primelor subscrise.

Yahoo! News
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii