Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:33 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UE a alocat în premieră, în bugetul pe 2018, 4,9 milioane euro pentru combaterea ştirilor false

ro

30 Nov, 2017 16:01 1721 Marime text
Parlamentul European a adoptat bugetul anul al UE pentru 2018, cu 295 voturi pentru (majoritatea de la populari, ALDE și verzi), 154 împotrivă și 197 de abțineri. Valoarea Bugetului UE din 2018 este de 160,1 miliarde de euro.
Uniunea Europeană are alocate, în premieră, în bugetul anual pentru 2018, adoptat vineri în plenul legislativului comunitar, o sumă de 4,9 milioane de euro care va fi folosită pentru combaterea dezinformării și a știrilor false, propagate în special dinspre Federația Rusă, a declarat eurodeputatul Siegfried Mureșan (PMP/PPE), care a fost raportor al Parlamentului European pentru acest buget.
Această sumă este alocată pe trei componente — 3 milioane euro pentru comunicarea UE în statele din vecinătatea Estică și Balcanii de Vest, mai sensibile la propaganda influențată de la Moscova, apoi 1,1 milioane euro pentru pregătirea funcționarilor europeni să monitorizeze și să recunoască știrile false (fake news), dar și pentru a le combate efectele, iar 800.000 euro vor fi folosiți pentru "comunicarea strategică" a UE.
Cele 3 milioane alocate pentru comunicarea UE în state din afara UE vor merge inclusiv în Republica Moldova.
„În plus, am alocat 3 milioane de euro în plus pentru comunicarea Uniunii Europene în state din afara UE. Și anume ca exemplu — în Republica Moldova în timp ce președintele Igor Dodon spune cetățenilor Republicii Moldova, românilor basarabeni, că apropierea de Federația Rusă le aduce beneficii mai mari decât apropierea de Uniunea Europeană, realitatea este exact pe dos. Și noi alocăm acum bani pentru a ne spori efortul de comunicare și a merge la fața locului și a spune oamenilor că Uniunea Europeană v-a acordat în ultimii 7 ani 746 milioane de euro gratuit, fonduri nerambursabile, Federația Rusă nu v-a acordat nimic. Când Federația Rusă a impus embargo pe produse moldovenești, Uniunea Europeană a ridicat cotele la importuri de produse moldovenești, Uniunea Europeană permițând astfel existența acelor fermieri care ar fi fost complet afectați de embargoul Federației Ruse”, a evidențiat eurodeputatul.
 Alţi 800.000 de euro alocați în premieră pentru "comunicarea strategică" a UE vor fi folosiți tot pentru combaterea propagandei ruse.



sursa foto: eustiri.eu

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii